(odc.34) smażone krokieciki z ryby i ziemniaków

Szczegóły
Tytuł (odc.34) smażone krokieciki z ryby i ziemniaków
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.34) smażone krokieciki z ryby i ziemniaków PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.34) smażone krokieciki z ryby i ziemniaków PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.34) smażone krokieciki z ryby i ziemniaków - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.34) smażone krokieciki z ryby i ziemniaków (Bolinhos de bacalhau) Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.34) trudność: łatwe Składniki 1 kg filetów z łupacza lub dorsza, ze skórą ½ litra mleka 2 listki laurowe 1 kg obranych ziemniaków pęczek natki pietruszki garść posiekanych świeżych listków mięty skórka z 2 cytryn 2 jajka 1 strączek chili sól morska, pieprz kilka łyżek mąki olej do smażenia cytryna do dekoracji Przygotowanie Filety ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową, wlać mleko, dodać listki laurowe. Wstawić na 15 minut do piekarnika, nagrzanego do 190 stopni C. Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie, odsączyć, odparować i rozgnieść. Z ryby wyjąć pozostałości ości, przełożyć do miski i rozdrobnić mięso. Dodać utłuczone ziemniaki, posiekaną natkę i miętę, jajka, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Spróbować i ewentualnie dosolić. Blat posypać mąką. Nabrać dłonią mniej więcej łyżkę masy, zagarnąć odrobinę mąki i uformować w dłoniach wałeczek. Wlać olej na głęboką patelnię z grubym dnem (lub do garnka, przeznaczonego do smażenia w głębokim tłuszczu). Na średnim ogniu podgrzać do odpowiedniej temperatury (można zrobić test: kawałek chleba, wrzucony do oleju po trzech minutach powinien być brązowy). Smażyć bolinhos przez około 5 minut, aż nabiorą złoto- brązowego koloru. Osączyć na papierowym ręczniku, podawać na dużym talerzu, udekorowane połówkami cytryny. Przed jedzeniem wycisnąć na bolinhos trochę soku z cytryny. © Jamie Oliver