(odc.11) strudel z jabłkami(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.11) strudel z jabłkami(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.11) strudel z jabłkami(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.11) strudel z jabłkami(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.11) strudel z jabłkami(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.11) strudel z jabłkami Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.11) trudność: łatwe Składniki porcja mrożonego ciasta filo Farsz 4 jabłka dowolna mieszanka bakalii 1 łyżeczka przyprawy do piernika albo mielony cynamon 5 łyżeczek cukru waniliowego kostka masła Sos sok wyciśnięty z jabłek 6 łyżek cukru sok z jednej pomarańczy Do podania: lody lub serek homogenizowany Przygotowanie Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, wyrzucając ogryzki. Jabłka wrzucić na sito i wycisnąć sok, żeby były bardziej suche. Dorzucić dowolną mieszankę bakalii, łyżeczkę przyprawy do piernika albo mielony cynamon. Dosypać 5 łyżeczek cukru waniliowego dla aromatu i wymieszać. Jeszcze raz odcisnąć sok. Zwilżyć płócienną ściereczkę, dobrze wyżąć i przykryć nią całą porcję ciasta, żeby nie stwardniało. Roztopić kostkę masła. Na desce położyć jeden placek ciasta i pędzelkiem pokryć starannie masłem, żeby był dobrze zwilżony. Nałożyć na środek ciasta łyżkę farszu jabłkowego. Złożyć placek na pół i pędzelkiem posmarować masłem. Powtarzać te czynności z kolejnymi płatami ciasta i farszem, za każdym razem smarując je masłem. Nałożyć kilka warstw jednego i drugiego. Zebrać wszystkie rogi placka razem i skręcić, aby powstał kwiatek. Dość mocno zacisnąć, żeby się nie rozleciało. Ustawić na blasze posmarowanej masłem. W ten sposób zrobić trzy kolejne porcje. Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C, aż ciasto będzie złociste i chrupkie. Do soku odciśniętego z jabłek dosypać 6 łyżek cukru i ugotować syrop. Dolać sok z jednej pomarańczy, wymieszać. Na talerzyku położyć porcję upieczonego ciasta i polać sosem. Podawać z lodami albo serkiem homogenizowanym. © Jamie Oliver 2002