(odc.07) spaghetti putanesca(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.07) spaghetti putanesca(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.07) spaghetti putanesca(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.07) spaghetti putanesca(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.07) spaghetti putanesca(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.07) spaghetti putanesca Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.7) trudność: łatwe Składniki 5-7 ząbków czosnku makaron spaghetti nr 6 – po 100g na osobę oliwa sól, pieprz czarne oliwki – te z pestkami trzeba wydrylować anchois kapary 2 puszki pomidorów 3 małe suszone papryczki chilli suszone oregano świeża bazylia natka pietruszki Przygotowanie Obrać i posiekać czosnek. Na rozgrzaną patelnię wlać 3-4 łyżki oliwy. Na niewielkim ogniu podsmażyć czosnek. Dodać garść odsączonych kaparów i oliwki bez zalewy. W posolonej wodzie ugotować makaron al dente (6-8 minut). Na patelnię włożyć anchois bez oliwy z puszki. Dodać 3-4 papryczki chilli i łyżkę oregano. Posiekać pomidory w puszce i przełożyć na patelnię. Gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut. Odcedzić makaron, zostawiając na dnie trochę wody po gotowaniu, żeby nie był suchy. Wymieszać w tym samym garnku makaron z kilkoma łyżkami sosu, podawać posypany ziołami i parmezanem. Pozostały sos można przechowywać przez kilka tygodni w zamkniętych słoikach. © Jamie Oliver 2002