(odc.07) spaghetti putanesca(1)
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.07) spaghetti putanesca(1) |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.07) spaghetti putanesca(1) PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.07) spaghetti putanesca(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.07) spaghetti putanesca(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.07) spaghetti putanesca
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.7)
trudność: łatwe
Składniki
5-7 ząbków czosnku
makaron spaghetti nr 6 – po 100g na osobę
oliwa
sól, pieprz
czarne oliwki – te z pestkami trzeba wydrylować
anchois
kapary
2 puszki pomidorów
3 małe suszone papryczki chilli
suszone oregano
świeża bazylia
natka pietruszki
Przygotowanie
Obrać i posiekać czosnek. Na rozgrzaną patelnię wlać 3-4 łyżki oliwy. Na niewielkim ogniu
podsmażyć czosnek. Dodać garść odsączonych kaparów i oliwki bez zalewy. W posolonej
wodzie ugotować makaron al dente (6-8 minut). Na patelnię włożyć anchois bez oliwy z
puszki.
Dodać 3-4 papryczki chilli i łyżkę oregano. Posiekać pomidory w puszce i przełożyć na
patelnię. Gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut. Odcedzić makaron, zostawiając na dnie
trochę wody po gotowaniu, żeby nie był suchy. Wymieszać w tym samym garnku makaron z
kilkoma łyżkami sosu, podawać posypany ziołami i parmezanem. Pozostały sos można
przechowywać przez kilka tygodni w zamkniętych słoikach.
© Jamie Oliver 2002