(odc.07) sałatka na ciepło z pancettą(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.07) sałatka na ciepło z pancettą(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.07) sałatka na ciepło z pancettą(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.07) sałatka na ciepło z pancettą(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.07) sałatka na ciepło z pancettą(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.07) sałatka na ciepło z pancettą Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.7) trudność: łatwe Składniki 2 słodkie czerwone cebule sól, pieprz tymianek pancetta – włoski boczek długo dojrzewający, suszony i solony 3 ząbki czosnku orzeszki piniowe ocet balsamiczny parmezan rukola lub inna sałata albo mieszanka sałat Przygotowanie Cebulę obrać i każdą pokroić wzdłuż na 6 części. Podsmażyć ją na średnim ogniu z dodatkiem oliwy z oliwek, aż zrobi się szklista i słodka (cebulę można też upiec w pół godziny, w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C). Złotawą cebulę zsunąć na brzeg patelni, żeby się powoli smażyła, a na pozostałej, małej ilości oliwy ułożyć plasterki pancetty i podsmażać, aż zrobi się chrupiący. Czosnek obrać i posiekać na cienkie plasterki, podsmażyć. Dosypać garść orzeszków piniowych i podsmażyć, aż będą złociste. Liście sałaty umyć i osuszyć. Zdjąć patelnię z ognia, dolać 3-4 łyżki octu balsamicznego. Naszykować talerze i szybko wymieszać liście sałaty z podsmażoną cebulą, bekonem oraz przyprawami. Przełożyć porcje ciepłej sałatki na talerze, położyć na wierzch cebulę i pancettę oraz cienkie wióry parmezanu. © Jamie Oliver 2002