Z pierwszych owoców w galarecie

Szczegóły
Tytuł Z pierwszych owoców w galarecie
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Z pierwszych owoców w galarecie PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Z pierwszych owoców w galarecie PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Z pierwszych owoców w galarecie - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Z pierwszych owoców w galaretce Składniki 2 szklanki truskawek lub szklanka truskawek i szklanka poziomek, po szklance malin i jagód, galaretka truskawkowa lub poziomkowa, łyżka cukru, ewentualnie szklanka bitej śmietany Sposób przyrządzania Owoce umyć, odszypułkować, osączyć. Galaretkę rozpuścić w półtorej szklanki wrzątku. Truskawki pokroić, wymieszać z pozostałymi owocami i cukrem, odstawić na pół godziny, po czym zlać sok do galaretki. Rozłożyć sałatkę do pucharków i zalać wystudzoną galaretką. Wstawić do lodówki. Przed podaniem można udekorować bitą śmietaną. Deser będzie jeszcze lepszy, jeśli galaretkę rozpuścimy w szklance wrzątku, a gdy przestygnie, wymieszamy ze szklanką zmiksowanych truskawek lub poziomek.