Z pierwszych owoców w galarecie
Szczegóły |
Tytuł |
Z pierwszych owoców w galarecie |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Z pierwszych owoców w galarecie PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Z pierwszych owoców w galarecie PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Z pierwszych owoców w galarecie - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Z pierwszych owoców w galaretce
Składniki
2 szklanki truskawek lub szklanka truskawek i szklanka
poziomek, po szklance malin i jagód, galaretka truskawkowa lub
poziomkowa, łyżka cukru, ewentualnie szklanka bitej śmietany
Sposób przyrządzania
Owoce umyć, odszypułkować, osączyć. Galaretkę rozpuścić w
półtorej szklanki wrzątku. Truskawki pokroić, wymieszać z
pozostałymi owocami i cukrem, odstawić na pół godziny, po czym zlać sok do galaretki.
Rozłożyć sałatkę do pucharków i zalać wystudzoną galaretką. Wstawić do lodówki.
Przed podaniem można udekorować bitą śmietaną. Deser będzie jeszcze lepszy, jeśli
galaretkę rozpuścimy w szklance wrzątku, a gdy przestygnie, wymieszamy ze szklanką
zmiksowanych truskawek lub poziomek.