Z kalafiora
Szczegóły |
Tytuł |
Z kalafiora |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Z kalafiora PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Z kalafiora PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Z kalafiora - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Z kalafiora
Składniki
Mały kalafior, 8-10 czarnych oliwek, strąk papryki pomidorowej, mała puszka zielonej
fasolki szparagowej, 2 łyżki posiekanego koperku, 2 łyżki octu winnego, 2 łyżki oliwy
(może być olej słonecznikowy), pół łyżeczki gałki muszkatołowej, płaska łyżeczka cukru,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Kalafior podzielić na małe różyczki, opłukać, osączyć, gotować 5-8 min z dodatkiem soli,
cukru i kilku kropli octu. Osączyć na sicie. Przełożyć na talerz, skropić octem i
pozostawić do ostygnięcia. Fasolkę osączyć, oliwki pokroić na połówki, a oczyszczoną z
nasion paprykę - w paseczki. Składniki wymieszać z oliwą i przyprawami, obficie
posypać koperkiem.