Z kalafiora

Szczegóły
Tytuł Z kalafiora
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Z kalafiora PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Z kalafiora PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Z kalafiora - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Z kalafiora Składniki Mały kalafior, 8-10 czarnych oliwek, strąk papryki pomidorowej, mała puszka zielonej fasolki szparagowej, 2 łyżki posiekanego koperku, 2 łyżki octu winnego, 2 łyżki oliwy (może być olej słonecznikowy), pół łyżeczki gałki muszkatołowej, płaska łyżeczka cukru, pieprz, sól Sposób przyrządzania Kalafior podzielić na małe różyczki, opłukać, osączyć, gotować 5-8 min z dodatkiem soli, cukru i kilku kropli octu. Osączyć na sicie. Przełożyć na talerz, skropić octem i pozostawić do ostygnięcia. Fasolkę osączyć, oliwki pokroić na połówki, a oczyszczoną z nasion paprykę - w paseczki. Składniki wymieszać z oliwą i przyprawami, obficie posypać koperkiem.