Z bakłażanem

Szczegóły
Tytuł Z bakłażanem
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Z bakłażanem PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Z bakłażanem PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Z bakłażanem - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Z bakłażanem Składniki Bakłażan (ok. 50 dag), pół selera, cebula, 2 jaja ugotowane na twardo, 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich, 2 łyżki soku z cytryny, 3-4 łyżki majonezu, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, pieprz, sól Sposób przyrządzania Zagotować osoloną wodę z łyżką soku z cytryny. Bakłażan pokrojony w grube plastry włożyć do wrzątku, gotować około 10 min, po czym osączyć na sicie. Bakłażan, cebulę i jaja pokroić w kostkę. Obrany seler zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Połączyć składniki sałatki, doprawić do smaku, delikatnie wymieszać z majonezem, lekko schłodzić. Przed podaniem posypać natką pietruszki.