Z bakłażanem
Szczegóły |
Tytuł |
Z bakłażanem |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Z bakłażanem PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Z bakłażanem PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Z bakłażanem - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Z bakłażanem
Składniki
Bakłażan (ok. 50 dag), pół selera, cebula, 2 jaja ugotowane na
twardo, 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich, 2 łyżki soku
z cytryny, 3-4 łyżki majonezu, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Zagotować osoloną wodę z łyżką soku z cytryny. Bakłażan
pokrojony w grube plastry włożyć do wrzątku, gotować około 10
min, po czym osączyć na sicie. Bakłażan, cebulę i jaja pokroić w kostkę. Obrany seler
zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Połączyć
składniki sałatki, doprawić do smaku, delikatnie wymieszać z majonezem, lekko
schłodzić. Przed podaniem posypać natką pietruszki.