Szpinakowo - pieczarkowa (lasagne)
Szczegóły |
Tytuł |
Szpinakowo - pieczarkowa (lasagne) |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Szpinakowo - pieczarkowa (lasagne) PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Szpinakowo - pieczarkowa (lasagne) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Szpinakowo - pieczarkowa (lasagne) - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
SZPINAKOWO-PIECZARKOWA LASAGNE
Składniki: Wykonanie:
Wymieszać drobno pokrojony szpinak, pokrojone w
• makaron — lasagne kostkę pieczarki, wyciśnięty czosnek, białka, ricottę i
przyprawy. Wygląd może być zniechęcający, ale
później smak jest wyborny.
• 20 dag szpinaku Oddzielnie wymieszać kilka łyżek mąki, mleka, pół
(świeżego lub łyżeczki musztardy i przyprawy tak, by powstał sos,
mrożonego) trochę gęstszy od ciasta naleśnikowego. Chwilkę
podgotować, ale nie zagotowywać.
• 20 dag pieczarek Ugotować na pół miękko makaron. Naczynie
żaroodporne nasmarować masłem, dno posmarować
sosem i układać płat makaronu, sos, masa
• 3 białka szpinakowo-pieczarkowa. Z wierzchu posypać startym
cheddarem.
Piec ok. 40 min. w temp. 200°C.
• ser ricotta
• ser żółty, np.
cheddar
• 2 ząbki czosnku,
mielona gałka
muszkatołowa,
pieprz, sól
Sos:
• mleko
• mąka
• musztarga
angielska pieprz, sól