Szpinakowo - pieczarkowa (lasagne)
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Szpinakowo - pieczarkowa (lasagne) |
Rozszerzenie: |
![](/images/demo/legimi.png)
![](/images/demo/legimi.png)
![Ceneo.pl](http://app.ceneostatic.pl/common/image/logo/ap-logo-transparent-small.png)
Szpinakowo - pieczarkowa (lasagne) PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Szpinakowo - pieczarkowa (lasagne) pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Szpinakowo - pieczarkowa (lasagne) Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Szpinakowo - pieczarkowa (lasagne) Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
SZPINAKOWO-PIECZARKOWA LASAGNE
Składniki: Wykonanie:
Wymieszać drobno pokrojony szpinak, pokrojone w
• makaron — lasagne kostkę pieczarki, wyciśnięty czosnek, białka, ricottę i
przyprawy. Wygląd może być zniechęcający, ale
później smak jest wyborny.
• 20 dag szpinaku Oddzielnie wymieszać kilka łyżek mąki, mleka, pół
(świeżego lub łyżeczki musztardy i przyprawy tak, by powstał sos,
mrożonego) trochę gęstszy od ciasta naleśnikowego. Chwilkę
podgotować, ale nie zagotowywać.
• 20 dag pieczarek Ugotować na pół miękko makaron. Naczynie
żaroodporne nasmarować masłem, dno posmarować
sosem i układać płat makaronu, sos, masa
• 3 białka szpinakowo-pieczarkowa. Z wierzchu posypać startym
cheddarem.
Piec ok. 40 min. w temp. 200°C.
• ser ricotta
• ser żółty, np.
cheddar
• 2 ząbki czosnku,
mielona gałka
muszkatołowa,
pieprz, sól
Sos:
• mleko
• mąka
• musztarga
angielska pieprz, sól