Sałatka ze szparagami i szynką
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka ze szparagami i szynką |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka ze szparagami i szynką PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka ze szparagami i szynką PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka ze szparagami i szynką - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka ze szparagami i szynką
Składniki
80 dag szparagów, 2 puszki kukurydzy, 30 dag ogórków konserwowych, 40 dag szynki,
30 dag startego żółtego sera.
Sos: 1,5 szklanki majonezu, 6 łyżek jogurtu naturalnego, 3 ząbki czosnku (zmiażdżone),
4 łyżki soku z cytryny, cukier, sól, pieprz.
Sposób przyrządzania
Szparagi obrać, umyć i ugotować w posolonym i lekko osączonym wrzątku. Ostudzić i
pokroić na 2 cm kawałki. Kukurydzę osączyć. Szynkę pokroić w kostkę, ser w słupki, a
ogórki w plasterki. Składniki sosu wymieszać i połączyć z sałatką.