Sałatka z pieczarkami
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka z pieczarkami |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka z pieczarkami PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z pieczarkami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka z pieczarkami - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z pieczarkami
Składniki
Mały kalafior słoiczek pieczarek konserwowych (0,35 - bez octu)
pół puszki groszku konserwowego 15 dag gotowanej zielonej
fasolki szparagowej 3 jaja na twardo 2 łyżki zielonych oliwek bez
pestek 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżeczka
curry sól
Sposób przyrządzania
Kalafiora podzielić na różyczki, łodygi pokroić na plasterki i
obgotować (2 min) w osolonym wrzątku. Odcedzić i ostudzić. Pieczarki osączyć i pokroić
na połówki lub ćwiartki, fasolkę - na trzycentymetrowe kawałki, a jaja w kostkę. Łyżkę
posiekanych jaj i kilka oliwek odłożyć do dekoracji. Pozostałe składniki sałatki połączyć,
wymieszać z majonezem, jogurtem i curry. Przełożyć do salaterki i udekorować jajami i
oliwkami. Podawać z pieczywem na kolację lub zamiast drugiego dania na letni obiad.