Sałatka pieczarkowo-orzechowa
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka pieczarkowo-orzechowa |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka pieczarkowo-orzechowa PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka pieczarkowo-orzechowa PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka pieczarkowo-orzechowa - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka pieczarkowo-orzechowa
Składniki
25 dag pieczarek, duży por, 3 łyżki łuskanych orzechów włoskich,
sok z cytryny, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 3-4 łyżki
majonezu, cukier, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Starannie umyte i osuszone kapelusze pieczarek cienko pokroić i skropić sokiem z
cytryny. Dobrze opłukaną białą część pora pokroić w półtalarki. Orzechy uprażyć na
patelni i niezbyt drobno posiekać. Składniki sałatki wymieszać, dodać majonez
przyprawiony solą, cukrem i pieprzem. Wszystko posypać natką. Podawać do ryb
smażonych lub jako osobną przekąskę - najlepiej z przyrumienionym pieczywem
tostowym. 100 g - 130 kcal.