Beuff a la Stroganoff
Szczegóły |
Tytuł |
Beuff a la Stroganoff |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Beuff a la Stroganoff PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Beuff a la Stroganoff PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Beuff a la Stroganoff - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
BEUFF A LA STROGANOFF
Strona 2
Składniki: Wykonanie:
Grzyby dzień wcześniej namoczyć i pokroić w paski.
• 1 kg Pieczarki poszatkować w plasterki. Na maśle zeszklić
polędwicy pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać pieczarki oraz grzyby i
wołowej dusić aż będą miękkie. Dodać wodę z moczenia grzybów,
bulion, koncentrat pomidorowy, musztardę, paprykę, sól,
pieprz. Sos musi być gotowy i gorący nim zacznie się
• 2 dag smażyć mięso. Sos można zaprawić śmietaną.
suszonych
grzybów Mięso pokroić w 1 cm plasty, a następnie w 1 cm paski.
Obtoczyć w mące i szybko usmażyć partiami na bardzo
gorącym tłuszczu. Mięso nie może puścić soków i nie może
• 25 dag
być przesmażone, gdyż będzie twarde. Dodać mięso do
pieczarek
sosu, szybko zagotować, ale nie gotować i szybko wydać
• 3 łyżki masła
• 3 łyżki smalcu
• 1 cebula
• 4 łyżki mąki
• 1 łyżeczka
słodkiej
papryki
• koncentrat
pomidorowy
• 1 szklanka
rosołu lub
bulionu
• 1 łyżeczka
musztardy
Dijon
• sól, pieprz,
Strona 3