Beuff a la Stroganoff
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Beuff a la Stroganoff |
Rozszerzenie: |
Beuff a la Stroganoff PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Beuff a la Stroganoff pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Beuff a la Stroganoff Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Beuff a la Stroganoff Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
BEUFF A LA STROGANOFF
Strona 2
Składniki: Wykonanie:
Grzyby dzień wcześniej namoczyć i pokroić w paski.
• 1 kg Pieczarki poszatkować w plasterki. Na maśle zeszklić
polędwicy pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać pieczarki oraz grzyby i
wołowej dusić aż będą miękkie. Dodać wodę z moczenia grzybów,
bulion, koncentrat pomidorowy, musztardę, paprykę, sól,
pieprz. Sos musi być gotowy i gorący nim zacznie się
• 2 dag smażyć mięso. Sos można zaprawić śmietaną.
suszonych
grzybów Mięso pokroić w 1 cm plasty, a następnie w 1 cm paski.
Obtoczyć w mące i szybko usmażyć partiami na bardzo
gorącym tłuszczu. Mięso nie może puścić soków i nie może
• 25 dag
być przesmażone, gdyż będzie twarde. Dodać mięso do
pieczarek
sosu, szybko zagotować, ale nie gotować i szybko wydać
• 3 łyżki masła
• 3 łyżki smalcu
• 1 cebula
• 4 łyżki mąki
• 1 łyżeczka
słodkiej
papryki
• koncentrat
pomidorowy
• 1 szklanka
rosołu lub
bulionu
• 1 łyżeczka
musztardy
Dijon
• sól, pieprz,
Strona 3