Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Jak to możliwe, że piramida żywieniowa, którą się nam wpaja od dziecka, zaleca spożywanie ogromnej ilości produktów zbożowych (które obciążają nie tylko układ trawienny, lecz i cały organizm) a także owoców zawierających wielkie ilości cukrów? Jeśli naprawdę pragniesz jeść zdrowo, powinieneś skorzystać z programu LOGI. Pozwoli Ci on wyrwać się z węglowodanowej zasadzki dzięki jedzeniu zróżnicowanych, smacznych i zdrowych dań. Autor udowadnia, że cukry powodują nie tylko tycie, lecz i zapadanie na choroby cywilizacyjne. Przez to, że działają jak bomba z opóźnionym zapłonem, nierzadko nie zdajemy sobie sprawy ze spustoszenia, jakie czynią do momentu, gdy zdrowie posypie się na dobre. Związki te zaburzają poziom cukru we krwi i wydzielanie insuliny a także spowalniają tempo przemiany materii. Program logi oparty na całkowicie nowej piramidzie żywieniowej, zmienia klasyczne podejście do odżywiania pozwalając walczyć z plagą otyłości i cukrzycy, poprawia poziom cholesterolu, uzdrawia nerki, wzmacnia kości i przywraca równowagę kwasowo-zasadową. Z tej książki dowiesz się, jak wybierać zdrowe tłuszcze i zastosujesz prawidłową dietę rozdzielną. Nasycisz się, odżywisz i podniesiesz poziom energii. Uświadomisz sobie, co przemilcza indeks glikemiczny i przestaniesz wierzyć we wpajane nam od lat żywieniowe mity. Zrozumiesz, dlaczego należy unikać produktów oznaczanych jako „light” i poznasz znaczenie określonych form białka. Logiczne odżywianie – zdrowe i cudowne ciało.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Zdrowe tłuszcze, dobre białka. Rewolucja w odżywianiu. Metoda logi |
Autor: | Worm Nicolai |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Vital |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Konkretne informacje. Książka ebook napisana w sposób zrozumiały dla odbiorcy. Zalecam
Książki takie jak ta są przełomami, na których potem opiera się ewolucja nauki o żywieniu. Przekonałam się o tym, gdy po lekturze zorientowałam się, że nie karmię własnego dziecka, a je podtruwam. Konsekwentnie, długotrwale i nieświadomie. Czy brak świadomości może jednak mnie bronić? Trułam własne dzieci tak, jak trułam samą siebie przez całe lata. A przecież opierałam się na zasadach wpojonych mi w szkole i licznych reklamach. Teraz jestem bardziej świadoma i wam radzę to samo.