Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Toskania to region hojnie wyposażony przez naturę i historię. Znajdziemy tam wszystko: zachwycające sielskie krajobrazy, najładniejsze miasta, arcydzieła sztuki i architektury… Spotkamy tam także gościnnych mieszkańców i wspaniałą aromatyczną kuchnię. Przepisy kulinarne nie zmieniają się od wieków i przechodzą z pokolenia na pokolenie. W kuchni toskańskiej dominują mocne, wyraziste aromaty i mało przetworzone produkty. Jej podstawę stanowią naturalne składniki, przez co jest zdrowa i łatwa w przygotowaniu. W większości oryginalnych przepisów kulinarnych tego regionu nie podaje się dokładnych ilości składników, więc gotujący może puścić wodze wyobraźni i przygotować danie, kierując się intuicją i indywidualnym poczuciem smaku. „Smaki Toskanii” to wyjątkowa książka ebook kulinarna napisana przez Polkę, która od lat mieszka w tym regionie Włoch. Są tu przedstawione najsmaczniejsze i najbardziej typowe potrawy, a także dużo interesujących informacji o samym regionie i jego mieszkańcach. Cudowne wyraziste fotografie przedstawiają apetyczne potrawy przyrządzone własnoręcznie przez autorkę. Jak zapewnia Aleksandra Seghi, wszystkie przepisy są bardzo łatwe, a delektowanie się smakiem przyrządzonych własnoręcznie potraw – zwłaszcza w dobrym towarzystwie - przyniesie radość i pozwoli w fantazji przenieść się do urokliwej Toskanii.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Smaki Toskanii. Przepisy kulinarne pełne słońca i miłości |
Autor: | Seghi Aleksandra |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Buchmann |
Rok wydania: | 2011 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Osobista, lecz dzięki temu pisana z sercem, lekkim piórem. Łyknęłam w całości, lecz nierzadko wracam do niej. Z olbrzymią przyjemnością. Zakochałam się w Toskanii, a ta książka ebook inspiruje mnie do kolejnych odwiedzin.
Jeśli ktoś miłuje Toskanię i wielbi podróże w te rejony to będzie zadowolony z kupna tej książki.Bardzo wiele fajnych przepisów dla każdego.pozdrawiam
Książka ebook zawiera dużo interesujących przepisów, do których składniki można zakupić w każdym sklepie. Dzięki temu są one bardzo uniwersalne i zachęcają do ich wypróbowania.
Bajecznie zilustrowana książka ebook o potrawach, zalecam pasjonatom gotowaniapo lekturze tej książki mam olbrzymią chęć na podróż do Toskanii
Lubię kuchnię, lubię gotować, lubię zaskakiwać moich kolegów świeżymi kulinarnymi pomysłami. Książka ebook Oli Seghi pomaga mi w odkrywaniu świeżych smaków, kompozycji czy wręcz dań. Nigdy nie usłyszałem złego słowa, więc myślę, że wszystko jest OK!. Wrodzona skromność nie pozwala mi się chwalić, lecz dania przygotowane wg. przepisów zawartych w Smakach Toskanii są po prostu pyszne.
Rozsmakowany Smakami Toskanii sięgnąłem po kolejne książki Aleksandry Seghi. Podoba mi się klimat tych książek. To nie tylko przepisy - weź to a to i zrób tak a tak - lecz opowiadanie o historii i kulturze w idealnym klimacie: zdjęć, ciekawostek i osobistych przeżyć. I w tym siła przepisów Pani Aleksandry - czytając, przygotowując się do realizacji znamy podtekst, wiemy dlaczego tak a nie inaczej, skąd to wynika - kocham te komentarze i dygresje.
Od paru dni nie mogę spać...Biorę znowu do ręki książkę Aleksandry Seghi Smaki Toskanii i wszystko jest jasne. "Kto idzie spać głodny całą noc się wierci".... Tak więc zostawmy jesienne nastroje, dajmy się zauroczyć przepisom kulinarnym rodem z Toskanii. Ładujmy akumulatory na czekające nas jesienno-zimowe smutne nastroje. Książka ebook Smaki Toskanii da nam moc!!!
Gorąco zalecam książkę. Autorka jest bardzo kompetentna i idealnie oddaje atmosferę Toskanii (a dodam, że znam dość nieźle ten region). Napisana jest rzeczowo i przystępnie, wydana w ładnej oprawie graficznej. Warto sięgnąć również po inne tytuły Aleksandry Seghi ponieważ "apetyt rośnie w miarę jedzenia".
Książka ebook super:) Same przepisy, wszystko do wykonania w domu. Każdy przepis ze zdjęciem więc wiadomo czego się spodziewać. Bułeczki rozmarynowe ze strony 132 to HIT, piękę je ciągle, koledzy nie wyobrażają już sobie spotkania bez bułeczek! Wszystkie inne przepisy łatwe, smaczne. POLECAM GORĄCA :):)
Nie polecam, książkę kupiłam pomyłkowo, myśląc ,ze to inna kulinarna publikacja o podobnym tytule. Nie polecam, nie ma tam interesujących przepisów
Książka ebook zawiera bardzo łatwe , proste do przygotowania przepisy. Niewątpliwą zaletą jest to, że potrzebne produkty można kupić w sklepach. Ja wykorzystałam już kilka przepisów i wszystkie były bardzo smaczne. Według mnie i mojej rodziny hitem są bułeczki rozmarynowe. Książka ebook jest ładnie wydana. Książka ebook spełniła moje oczekiwania. Sięgam po nią często. Zalecam ją tym którzy lubią gotować i chcą poznać prawdziwą kuchnię Toskanii.
Byłem w tym roku we Włoszech, w Toskanii - urzekła mnie m.in. kuchnią, prostą lecz pełną śródziemnomorskich aromatów i smaków. I tu niespodziewanie w Warszawie odkrywam książkę Smaki Toskanii, powrót do letnich wspomnień – dzięki tej książce pdf ponownie tam jestem. Czuję, że dzięki tym przepisom odnajdę „letnich wspomnień
Książka ebook kulinarna dotycząca śródziemnomorskiej kuchni, wchodząca właśnie na rynek, to prawdziwy skarb. To sposób na wspomnienie letnich wojaży, zapamiętanych tam smaków, zapachów... Czytajmy, wspominajmy, smakujmy, odnajdujmy na ziemi Piastów i JagiellonówToskanię - czego wszystkim Czytelnikom ksiązki "Smaki Toskanii" życzę.
Najkrótsza recenzja: zgrabna, ładna i powabna:zgrabna formą - kompakt nie mający ambicji być wielkopomnym dziełem,ładna trescią i to zarówno w wymiarze merytorycznym jak i ilustracyjnym,wabi zapachami, smakami i nastrojem.Urzeczony filmem "Pod słońcem Toskanii" zainteresowałem się tym regionem Włoch. "Smaki Toskanii" to jest to, czuję i smakuję Toskanię na nowo - zalecam inspiracje wynikające z lektury na nadchodzące długie jesienno-zimowe wieczory.
Dlugo czekalam na te ksiazke,poniewaz juz dawno wiedzialam,ze zostanie wydana.Od paru miesiecy jestem wielbicielka bloga pani Aleksandry Seghi (Moja Toskania i ostatnio Smaki Toskanii).Podziwiam radosc zycia autorki i jej entuzjazm.Poza tym,choc drogi zycia zawiodly ja daleko od Ojczyzny,to o niej nie zapomniala.Przybliza nam zycie własnej drugiej ojczyzny poprzez ukazanie jej smakowitej strony.Moze kiedys napisze ksiazke o kuchni polskiej dla Wlochow ?Wracajac do "Smakow Toskanii" ,to naprawde duza frajda za niewielka cene.Jesli dodacie do ksiazki butelke Chianti,bedziecie miec piekny upominek dla siebie lub kogos bliskiego...Goraco zalecam !Autorka organizuje szereg spotkan,na ktorych zajmujaco i smakowicie opowiada o własnej pasji kulinarnej.Mialam szczescie byc na jednym z nich,probowalam idealnej peperonaty przygotowanej "na zywo" .A później pobieglam do sklepu po produktyi juz wieczorem zachwycilam świeżym daniem moich przyjaciol.Wszyscy byli zachwyceni smakiem Toskanii...
Książka ebook w przystępny sposób wprowadza czytelnika w tajniki toskańskiej kuchni. Wszystkie składniki użyte w przepisach są dostępne w Polsce, co jest niewątpliwie wielkim atutem. Gorąco zachęcam do lektury!
Książkę czyta się ze smakiem, wszystkie potrawy mozna z łatwością wykonać samemu w domu. Absolutnie nie należy mysleć, że w Polsce mogłoby zabraknąć jakichkolwiek składników. Wszystko mozna kupić nez najmniejszego problemu. Książka ebook ubarwiona fotografiami każdej potrawy. Można znaleźć coś na każdą okazję:) Smacznego dla wszystkich:)
Czytanie ksiazki jest bardzo przyjemne, przepisy proste i szybkie do wykonania. Sa bardzo smacznie opisane. Podczas jednego ze spotkań z autorem zakupilem ksiazke i byłem mile zaskoczony jej prostotą. Podczas spotkania panowala mila i przyjazna atmosfera.Autor byl bardzo pomocny i z latwoscia a także radoscia odpowiedział na wszystkie zapytania interesujących uczestników.Doskonały pomysł na upominek dla tych, którzy właśnie wrócili z podróży z Toskanii i tęsknia za jej smakami.Ci, ktorzy jeszcze ich nie znaja moga ich teraz doświadczyć.Można czerpać inspirację z wielu przepisów do organizowania fantastycznych obiadow i podbić podniebienia bliskich przyjaciół.