Średnia Ocena:
Polska kuchnia myśliwska
Jeszcze w połowie XX wieku mięso zwierzyny łownej nierzadko gościło na stołach, także w Polsce; potem zainteresowanie nim - z wielu powodów - zmalało. Po latach przerwy wraca do łask. Bardzo dobrze, ponieważ odpowiednio przyrządzone, uważane jest za wykwintny przysmak.Jakkolwiek poszukiwanie składników i przygotowanie dań z dziczyzny będzie wymagało nieco więcej wysiłku, warto go podjąć. Autorka sięgnęła do rodzinnych zapisków kulinarnych i oferuje sprawdzone przepisy kuchni myśliwskiej, zachęcając do odkrywania na nowo różnorodnych, trudnych smaków.Książka dostarczy wielu pomysłów na przepyszne potrawy. Sięgając do tradycji, zaskoczymy naszych najbliższych, podając np. pieczeń z sarny w śmietanie, bażanta w wiśniowym sosie, kuropatwy duszone w czerwonej kapuście, bigos hultajski czy pasztet z zająca. Do omówionych dań doskonale pasować będą zaproponowane przez Ewę Aszkiewicz sosy (gorące i zimne), nalewki a także konfitury.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Polska kuchnia myśliwska |
Autor: | Aszkiewicz Ewa |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Publicat |
Rok wydania: | 2012 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Polska kuchnia myśliwska PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!