Polska kuchnia myśliwska okładka

Średnia Ocena:


Polska kuchnia myśliwska

Jeszcze w połowie XX wieku mięso zwierzyny łownej nierzadko gościło na stołach, także w Polsce; potem zainteresowanie nim - z wielu powodów - zmalało. Po latach przerwy wraca do łask. Bardzo dobrze, ponieważ odpowiednio przyrządzone, uważane jest za wykwintny przysmak.Jakkolwiek poszukiwanie składników i przygotowanie dań z dziczyzny będzie wymagało nieco więcej wysiłku, warto go podjąć. Autorka sięgnęła do rodzinnych zapisków kulinarnych i oferuje sprawdzone przepisy kuchni myśliwskiej, zachęcając do odkrywania na nowo różnorodnych, trudnych smaków.Książka dostarczy wielu pomysłów na przepyszne potrawy. Sięgając do tradycji, zaskoczymy naszych najbliższych, podając np. pieczeń z sarny w śmietanie, bażanta w wiśniowym sosie, kuropatwy duszone w czerwonej kapuście, bigos hultajski czy pasztet z zająca. Do omówionych dań doskonale pasować będą zaproponowane przez Ewę Aszkiewicz sosy (gorące i zimne), nalewki a także konfitury.

Szczegóły
Tytuł Polska kuchnia myśliwska
Autor: Aszkiewicz Ewa
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Publicat
Rok wydania: 2012
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Polska kuchnia myśliwska w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Polska kuchnia myśliwska PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.