Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej okładka

Średnia Ocena:


Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej

Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic!Zagadnienia opisywane w książce:- aranżacja a także wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie proste i przyjemne- zasady racjonalnego i zdrowego żywienia - opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnorakim wieku, prowadzą różnoraki tryb życia i wymagają odmiennej diety- stołowy savoir-vivre - dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji- skuteczne rady a także kulinarne triki - jak rozróżniać gatunki mięsa i ryb a także właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty

Szczegóły
Tytuł Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
Autor: Chojnacka Romana, Przytuła Jolanta, Swulińska-Katulska Aleksandra, Aszkiewicz Ewa
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Publicat
Rok wydania: 2012
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Natalia

    Książka ebook doskonała dla młodych osób które chcą podjąć przygodę w poznawaniu kuchni polskiej. Zalecam każdemu, idealnie wytłumaczone, idealna oprawa graficzna .

  • agn750pan

    Bardzo przydatna książka. Udany Zakup

  • moris922

    Książka ebook jest doskonałym upominkiem dla najbliższej osoby. Nawet dla siebie kupiłem, prześlicznie wydana, mnóstwo rad nie tylko przepisy, lecz porcjowanie mięsa itp. Polecam, warto mieć taki Skarb w biblioteczce.

  • anonymous

    gorąco zalecam - szczególnie młodym paniom domu, które nie miały skąd poznać podstaw kucharzenia, chociaż bardziej doświadczone gospodynie też mogą dowiedzieć się dużo przydatnych rzeczy. Ta książka ebook to prawdziwa skarbnica kulinarna, z której można dowiedzieć się m.in. dlaczego kluczowe jest żeby np. pewne produkty wkładać do zimnej wody a następnie gotować a nie od razu do wrzątku, ponieważ potrawa już nie będzie taka smaczna. Dodatkowym plusem jest również cudowne wydanie.

  • IZABELLA KARLIŃSKA

    książka ebook bardzo praktyczna i przydatna dla fanów gotowania i dla tych co gotują " od czasu do czasu ", wszystko precyzyjnie opisywane krok po kroku nie tylko jeśli chodzi o potrawy lecz takze o rodzaje mięs, jak urządzić przyjęcie, jak zrobić podstawowe ciasta itp. Gorąco zalecam bardzo niezły upominek za przystępną cene i przyda się w każdej kuchni :)

  • Joanna

    Kupiłam tę książkę dla mojej córki, która usiłuje własnych sił "na swoich śmieciach". Miałam nadzieje, że znajdzie tam info nie tylko na temat ile mąki, cukru i jaj na biszkopt, lecz również jak ten biszkopt podać i czemu do życia potrzebne są również inne pokarmy. I jakie, i ile - i wszystko to jest w tej książce. Jestem bardzo zadowolona. Mam nadzieję że ta książka ebook rozbudzi w niej miłość do gotowania, ponieważ poza dobrą treścią merytoryczną jest również cudownie wydana.

  • Sara1981

    jednym słowem... FANTASTYCZNA jestem nią zachwycona :)

  • Helena Grabowska

    Encyklopedia potrzebna w każdej kuchnia, zalecam ją zwłaszcza mniej doświadczonym paniom domu, znajdą tu całą masę praktycznych wskazówek, tak więc ta książka ebook to nie tylko warte uwagi przepisy. To wspaniała, ładnie wydana, wielka skarbnica kulinarna, w której każda z nas znajdzie coś odpowiedniego.

  • Agnieszka Walczak - Skałecka

    Wszechstronna encyklopedia sztuki kulinarnej w szerokim tego słowa znaczeniu. Cudownie wydana, rady dotyczące żywienia a także wystroju, a także różnorakie przepisy na dużo okazji. Książka ebook jest w mojej kuchni na dyżurnym miejscu, nierzadko korzystam z rad w niej zawartych. Kilkakrotnie wyratowały mnie już z kulinarnych opresji :-)

  • moris922

    Polecam, bardzo ładne wydanie. Wszystkie info na temat warzyw, owoców, ziół, przypraw, dekoracji, mięsa, przygotowanie mięsa i dokładny opis.Piękny upominek dla pani domu :)

  • Petarda

    Dostałam tę książkę w prezencie ślubnym i nie ukrywam, że jako początkująca gospodyni domowa dość nierzadko do niej zaglądam. Jest tu wszystko, co mi potrzebne, zaczynając od porad właściwego przechowywania żywności po dekorowanie stołu, np. na święta. Zalecam przyszłym żonomJ

  • Eva

    Prawdziwa encyklopedia - nad 500 stron, na których zostały zawarte przepisy na smakowite potrawy, metody przechowywania żywności, porcjowania, dekorowania a także setki trików, które sprawią, że gotowanie stanie się łatwe, łatwe i baaaardzo przyjemne. Książka ebook naprawdę warta polecenia! 5/5

  • Kamila Nebus

    Ksiązka warta polecenia. Poza tradycyjnymi przepisami ksiązka zawiera też porady dotyczące wystroju stołu, sposobu żywienia, mrożenia porduktów, przygotowywania konfitur. Ksiązka posiada też gotowe menu na świeta wielkanocne, bożonarodzeniowe, wykwintne kolacje, spotakania ze kolegami co bardzo ułatwia przygotowania