Średnia Ocena:
Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic!Zagadnienia opisywane w książce:- aranżacja a także wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie proste i przyjemne- zasady racjonalnego i zdrowego żywienia - opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnorakim wieku, prowadzą różnoraki tryb życia i wymagają odmiennej diety- stołowy savoir-vivre - dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji- skuteczne rady a także kulinarne triki - jak rozróżniać gatunki mięsa i ryb a także właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej |
Autor: | Chojnacka Romana, Przytuła Jolanta, Swulińska-Katulska Aleksandra, Aszkiewicz Ewa |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Publicat |
Rok wydania: | 2012 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Książka ebook doskonała dla młodych osób które chcą podjąć przygodę w poznawaniu kuchni polskiej. Zalecam każdemu, idealnie wytłumaczone, idealna oprawa graficzna .
Bardzo przydatna książka. Udany Zakup
Książka ebook jest doskonałym upominkiem dla najbliższej osoby. Nawet dla siebie kupiłem, prześlicznie wydana, mnóstwo rad nie tylko przepisy, lecz porcjowanie mięsa itp. Polecam, warto mieć taki Skarb w biblioteczce.
gorąco zalecam - szczególnie młodym paniom domu, które nie miały skąd poznać podstaw kucharzenia, chociaż bardziej doświadczone gospodynie też mogą dowiedzieć się dużo przydatnych rzeczy. Ta książka ebook to prawdziwa skarbnica kulinarna, z której można dowiedzieć się m.in. dlaczego kluczowe jest żeby np. pewne produkty wkładać do zimnej wody a następnie gotować a nie od razu do wrzątku, ponieważ potrawa już nie będzie taka smaczna. Dodatkowym plusem jest również cudowne wydanie.
książka ebook bardzo praktyczna i przydatna dla fanów gotowania i dla tych co gotują " od czasu do czasu ", wszystko precyzyjnie opisywane krok po kroku nie tylko jeśli chodzi o potrawy lecz takze o rodzaje mięs, jak urządzić przyjęcie, jak zrobić podstawowe ciasta itp. Gorąco zalecam bardzo niezły upominek za przystępną cene i przyda się w każdej kuchni :)
Kupiłam tę książkę dla mojej córki, która usiłuje własnych sił "na swoich śmieciach". Miałam nadzieje, że znajdzie tam info nie tylko na temat ile mąki, cukru i jaj na biszkopt, lecz również jak ten biszkopt podać i czemu do życia potrzebne są również inne pokarmy. I jakie, i ile - i wszystko to jest w tej książce. Jestem bardzo zadowolona. Mam nadzieję że ta książka ebook rozbudzi w niej miłość do gotowania, ponieważ poza dobrą treścią merytoryczną jest również cudownie wydana.
jednym słowem... FANTASTYCZNA jestem nią zachwycona :)
Encyklopedia potrzebna w każdej kuchnia, zalecam ją zwłaszcza mniej doświadczonym paniom domu, znajdą tu całą masę praktycznych wskazówek, tak więc ta książka ebook to nie tylko warte uwagi przepisy. To wspaniała, ładnie wydana, wielka skarbnica kulinarna, w której każda z nas znajdzie coś odpowiedniego.
Wszechstronna encyklopedia sztuki kulinarnej w szerokim tego słowa znaczeniu. Cudownie wydana, rady dotyczące żywienia a także wystroju, a także różnorakie przepisy na dużo okazji. Książka ebook jest w mojej kuchni na dyżurnym miejscu, nierzadko korzystam z rad w niej zawartych. Kilkakrotnie wyratowały mnie już z kulinarnych opresji :-)
Polecam, bardzo ładne wydanie. Wszystkie info na temat warzyw, owoców, ziół, przypraw, dekoracji, mięsa, przygotowanie mięsa i dokładny opis.Piękny upominek dla pani domu :)
Dostałam tę książkę w prezencie ślubnym i nie ukrywam, że jako początkująca gospodyni domowa dość nierzadko do niej zaglądam. Jest tu wszystko, co mi potrzebne, zaczynając od porad właściwego przechowywania żywności po dekorowanie stołu, np. na święta. Zalecam przyszłym żonomJ
Prawdziwa encyklopedia - nad 500 stron, na których zostały zawarte przepisy na smakowite potrawy, metody przechowywania żywności, porcjowania, dekorowania a także setki trików, które sprawią, że gotowanie stanie się łatwe, łatwe i baaaardzo przyjemne. Książka ebook naprawdę warta polecenia! 5/5
Ksiązka warta polecenia. Poza tradycyjnymi przepisami ksiązka zawiera też porady dotyczące wystroju stołu, sposobu żywienia, mrożenia porduktów, przygotowywania konfitur. Ksiązka posiada też gotowe menu na świeta wielkanocne, bożonarodzeniowe, wykwintne kolacje, spotakania ze kolegami co bardzo ułatwia przygotowania