Średnia Ocena:
Gotuj! roślinnie
Które pierogi są najlepsze? Polskie pierogi z niemięsem? Indyjskie samosy faszerowane ziemniakami i zielonym groszkiem? Latynoamerykańskie empanadas z czerwoną fasolą i warzywami? A może… wcale nie musisz wybierać? Kuchnia wegańska nie ma przypisanego konkretnego miejsca. To fuzja różnorakich smaków, przypraw i składników – kuchnia bardzo autorska, pełna interesujących połączeń. Alicja Rokicka, autorka bloga Wegan Nerd, zainspirowana podróżami po świecie dzieli się recepturami na własne ulubione dania. Są tu przepisy na kapustę pekińską na kilka sposobów, odczarowaną polską pizzę, ravioli z fasolą, turbocynamonowe szwedzkie bułeczki, gruzińskie chaczapuri, wun sen, czyli szklany makaron łatwo z Tajlandii, kolorowe sałatki, kojące makarony i kluski, roślinny street food, lecz także pożywne dania jednogarnkowe i zapiekanki. A wszystko to okraszone dozą szaleństwa i zabawy. "Gotuj! roślinnie" to książka ebook dla osób kochających gotować, z zajawką na fajne pomysły. A w szczególności lubiących dobre jedzenie i pragnących się nim dzielić. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Gotuj! roślinnie |
Autor: | Rokicka Alicja |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Marginesy |
Rok wydania: | 2024 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Gotuj! roślinnie PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!