Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom okładka

Średnia Ocena:


Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom

Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, typowy zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy… Kisić można niemal wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods – poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz własny mikrobiom i wspomagasz dobrostan. A co przyrządzić z samodzielnie przygotowanych kiszonek? Wybór jest ogromny: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie czy zupa z podkiszonych pomidorów, a do kanapek kremowy serek z kiszonych nerkowców lub ogórki kiszone z miodem lipowym. (Pst! To dopiero początek!) Wprowadź magię fermentacji do własnej kuchni! Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce, dzięki którym kimchi, kombucha i zakwas z buraków weszły na stałe do diety Polaków i nieustanny się fragmentem stylu życia. Stworzyli książkę, która pozwoli ci poznać wszystkie tajniki zdrowej fermentacji. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Szczegóły
Tytuł Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom
Autor: Veronika Szwejk, Mikołaj Bator
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Znak JednymSłowem
Rok wydania: 2024
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.