Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, typowy zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy… Kisić można niemal wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods – poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz własny mikrobiom i wspomagasz dobrostan. A co przyrządzić z samodzielnie przygotowanych kiszonek? Wybór jest ogromny: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie czy zupa z podkiszonych pomidorów, a do kanapek kremowy serek z kiszonych nerkowców lub ogórki kiszone z miodem lipowym. (Pst! To dopiero początek!) Wprowadź magię fermentacji do własnej kuchni! Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce, dzięki którym kimchi, kombucha i zakwas z buraków weszły na stałe do diety Polaków i nieustanny się fragmentem stylu życia. Stworzyli książkę, która pozwoli ci poznać wszystkie tajniki zdrowej fermentacji. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom |
Autor: | Veronika Szwejk, Mikołaj Bator |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Znak JednymSłowem |
Rok wydania: | 2024 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.