Kuchnia codzienna. Ponad 400 łatwych przepisów okładka

Średnia Ocena:


Kuchnia codzienna. Ponad 400 łatwych przepisów

„Kuchnia codzienna” nie jest zwykłą książką kucharską, ale poradnikiem kulinarnym. Prócz nad 400 przepisów na łatwe i bardziej wyszukane dania można w niej znaleźć najistotniejsze info na temat organizacji pracy w kuchni a także podstawowych technik przyrządzania wielu produktów. Z poradnika dowiemy się, jakie naczynia i urządzenia są potrzebne kucharzowi, jak przygotować poszczególne rodzaje mięs, owoce morza i warzywa a także jak najlepiej przyrządzić makaron, ryż i inne produkty zbożowe. Słowniczek terminów kulinarnych objaśnia mniej słynne pojęcia, a kolorowe fotografie gotowych dań ilustrują każdy z zaproponowanych przepisów.

Szczegóły
Tytuł Kuchnia codzienna. Ponad 400 łatwych przepisów
Autor: Opracowanie zbiorowe
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Publicat
Rok wydania: 2012
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Kuchnia codzienna. Ponad 400 łatwych przepisów w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Kuchnia codzienna. Ponad 400 łatwych przepisów PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Maciej Sitarz

    Książka ebook wygląda na świetną dla początkujących. We wstępie znajdziemy rodzaje ryb i mięs (z podziałem na części: karkówka, schab, udko, skrzydełko, łopatka itp), ich fotografie i opis jakiej obróbce cieplnej można je poddać; fotografie i opis ziół i warzyw. Jest również opis jak należy robić zakupy i jak przechowywać poszczególne produkty. Warto przeczytać, nie tylko gdy się dopiero zaczyna przygodę z kuchnią. Przepisy wyglądają a porządku. Nieźle wytłumaczone.Dwie rzeczy zgasiły mój entuzjazm związany z zakupem książki:1) wszystkie miary zastosowane w przepisach są australijskie, więc gdy jest spisane "łyżka" to mamy rozumieć 20ml, a nie 15ml i powinno się do każdej łyżki dodać łyżeczkę tego czegoś. Mam dwa rodzaje łyżek stołowych i ich pojemność to 10ml a nie 15... Smutne to, że wydawnictwo nie pokusiło się na przeliczenie tych miar.2) w przepisach występują produkty, które trudno w Polsce znaleźć (mąka z dodatkiem proszku do pieczenia?!). Trzeba będzie kombinować i znów przeliczać...