Średnia Ocena:
Kuchnia codzienna. Ponad 400 łatwych przepisów
„Kuchnia codzienna” nie jest zwykłą książką kucharską, ale poradnikiem kulinarnym. Prócz nad 400 przepisów na łatwe i bardziej wyszukane dania można w niej znaleźć najistotniejsze info na temat organizacji pracy w kuchni a także podstawowych technik przyrządzania wielu produktów. Z poradnika dowiemy się, jakie naczynia i urządzenia są potrzebne kucharzowi, jak przygotować poszczególne rodzaje mięs, owoce morza i warzywa a także jak najlepiej przyrządzić makaron, ryż i inne produkty zbożowe. Słowniczek terminów kulinarnych objaśnia mniej słynne pojęcia, a kolorowe fotografie gotowych dań ilustrują każdy z zaproponowanych przepisów.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia codzienna. Ponad 400 łatwych przepisów |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Publicat |
Rok wydania: | 2012 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Kuchnia codzienna. Ponad 400 łatwych przepisów PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Książka ebook wygląda na świetną dla początkujących. We wstępie znajdziemy rodzaje ryb i mięs (z podziałem na części: karkówka, schab, udko, skrzydełko, łopatka itp), ich fotografie i opis jakiej obróbce cieplnej można je poddać; fotografie i opis ziół i warzyw. Jest również opis jak należy robić zakupy i jak przechowywać poszczególne produkty. Warto przeczytać, nie tylko gdy się dopiero zaczyna przygodę z kuchnią. Przepisy wyglądają a porządku. Nieźle wytłumaczone.Dwie rzeczy zgasiły mój entuzjazm związany z zakupem książki:1) wszystkie miary zastosowane w przepisach są australijskie, więc gdy jest spisane "łyżka" to mamy rozumieć 20ml, a nie 15ml i powinno się do każdej łyżki dodać łyżeczkę tego czegoś. Mam dwa rodzaje łyżek stołowych i ich pojemność to 10ml a nie 15... Smutne to, że wydawnictwo nie pokusiło się na przeliczenie tych miar.2) w przepisach występują produkty, które trudno w Polsce znaleźć (mąka z dodatkiem proszku do pieczenia?!). Trzeba będzie kombinować i znów przeliczać...