wielkanocny sernik

Szczegóły
Tytuł wielkanocny sernik
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

wielkanocny sernik PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie wielkanocny sernik PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

wielkanocny sernik - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Wielkanocny sernik Składniki • Składniki na ciasto • • 3 szklanki. mąki • pół szklanki. cukru • kostka margaryny (zetrzyj na tarce) • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 3 żółtka (białek zostaw) • MASA SEROWA: • 1 kg sera białego mielonego • 1 szklanki cukru • 3 całe jajka • aromat śmietankowy • pół szklanki. oleju • pół litra mleka 2% • 2 budynie śmietankowe • sparzone rodzynki (100 g) Opis przygotowania Zagnieść ciasto. Dużą blachę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Ciasto wyłóż na spód blachy i na jej boki. Składniki masy serowej zmiksuj i na końcu dodaj rodzynki. Wylej zmiksowaną masę na ciasto . Pieczemy na złoty kolor w temp. 200 stopni przez 40-50 minut co najmniej (tak, żeby masa serowa się ścięła). Wyjmujemy z pieca i wykładamy na wszystko pianę ubitą z 3 białek i połowy szklanki cukru. Dopiekamy jeszcze przez ok. 20 minut na złoto (WAŻNE! Piecz na najwyższej półce). Po upieczeniu nie kroić od razu tylko poczekać cierpliwie,