wielkanocny sernik
Szczegóły |
Tytuł |
wielkanocny sernik |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
wielkanocny sernik PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie wielkanocny sernik PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
wielkanocny sernik - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Wielkanocny sernik
Składniki
• Składniki na ciasto
•
• 3 szklanki. mąki
• pół szklanki. cukru
• kostka margaryny (zetrzyj na tarce)
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 3 żółtka (białek zostaw)
• MASA SEROWA:
• 1 kg sera białego mielonego
• 1 szklanki cukru
• 3 całe jajka
• aromat śmietankowy
• pół szklanki. oleju
• pół litra mleka 2%
• 2 budynie śmietankowe
• sparzone rodzynki (100 g)
Opis przygotowania
Zagnieść ciasto. Dużą blachę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Ciasto wyłóż na spód
blachy i na jej boki. Składniki masy serowej zmiksuj i na końcu dodaj rodzynki. Wylej
zmiksowaną masę na ciasto . Pieczemy na złoty kolor w temp. 200 stopni przez 40-50 minut
co najmniej (tak, żeby masa serowa się ścięła). Wyjmujemy z pieca i wykładamy na wszystko
pianę ubitą z 3 białek i połowy szklanki cukru. Dopiekamy jeszcze przez ok. 20 minut na
złoto (WAŻNE! Piecz na najwyższej półce). Po upieczeniu nie kroić od razu tylko poczekać
cierpliwie,