waniliowy sernik z czekolad

Szczegóły
Tytuł waniliowy sernik z czekolad
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

waniliowy sernik z czekolad PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie waniliowy sernik z czekolad PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

waniliowy sernik z czekolad - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 WANILIOWY SERNIK Z CZEKOLADĄ Spód: - 250 g herbatników - 3 łyżki gorzkiego kakao - 100 g zimnego masła Masa serowa: - 500 g tłustego lub półtłustego sera białego - 150 g cukru - 4 jajka - pół opakowania budyniu waniliowego bez cukru lub 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - 1 op. (16 g) cukru waniliowego Polewa: - 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej - 50 g masła Do pieczenia: tortownica o średnicy 20 cm - dno wyłożyć folią aluminiową, boki posmarować masłem Przygotowanie spodu. Herbatniki pokruszyć w malakserze, wymieszać z kakao, dodać pokrojone masło i rozetrzeć dłońmi. Będzie miało konsystencję tłustej bułki tartej. Spód i brzegi przygotowanej tortownicy wylepić masą ciasteczkową. Wstawić do lodówki, w tym czasie przygotować masę serową. Przygotowanie masy serowej. Ser zmielić trzykrotnie. Utrzeć z cukrem na gładką masę. Miksując dodawać po 1 jajku, następnie budyń (mąkę ziemniaczaną) i cukier waniliowy. Masa będzie miała konsystencję dość rzadkiej śmietanki. Wylać przygotowaną masę na zimny spód. Piec ok. 40-45 minut w temperaturze 175 stopni. Upieczony sernik będzie miał jasnobrązowy wierzch. Zostawić w zamkniętym piekarniku na co najmniej godzinę (powierzchnia sernika wyrówna się w wyrośniętych miejscach). Sernik zostawić do wystudzenia, następnie wstawić na co najmniej 3-4 godziny do lodówki. Strona 2 Czekoladę rozpuścić w rondelku z masłem, dokładnie wymieszać. Przestudzić i rozprowadzić na zimnym serniku. Wstawić do lodówki, aż czekolada stężeje.