sour cream cheesecake

Szczegóły
Tytuł sour cream cheesecake
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sour cream cheesecake PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sour cream cheesecake PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sour cream cheesecake - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sour cream cheesecake Składniki na spód: • 250 g ciastek digestive • 125 g masła, rozpuszczonego Formę tortownicę o średnicy 22 cm szczelnie wyłożyć folią aluminiową. Ciastka   pokruszyć blenderem/mikserem lub potraktować wałkiem (dokładnie). Doda ć  roztopione masło i wymieszać. Masą wyłożyć dno i boki tortownicy. Schłodzi ć w   lodówce przez 30 minut. Składniki na masę serową: • 250 g serka wiejskiego (cottage cheese) • 250 g serka śmietankowego • starta skórka z jednej cytryny • 3/4 szklanki cukru pudru (165 g) • 3 jajka • 1 szklanka kwaśnej śmietany (240 g) • 1/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny (60 ml) Serek wiejski przecisnąć przez sitko by zlikwidować grudki, najlepiej jednak   zmiksować go blenderem. Powinien mieć gładką konsystencję. Zmiksowa ć z serkiem   śmietankowym, dodać cukier puder i skórkę z cytryny. Zmiksować. Wbijać po kolei  jajka, dalej miksując. Na koniec dodać sok z cytryny i kwaśną śmietanę. Dokładnie   wymieszać. Wylać na schłodzony ciasteczkowy spód (masa jest bardzo rzadka, ale się tym nie  przejmować ­ taka ma być). Piec przez 1 godzine 15 minut w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do 160°C.  Nie pieczemy do tzw. suchego patyczka. Sernik powinien być spr ężysty i ści ęty od   góry, patyczek może pozostać mokry. Polecam przykryć również folią od góry, wtedy  sernik pozostanie śnieżnobiały. Ochłodzony, włożyć na 3 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. Strona 2 Smacznego :)