sour cream cheesecake
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | sour cream cheesecake |
Rozszerzenie: |
sour cream cheesecake PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd sour cream cheesecake pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. sour cream cheesecake Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
sour cream cheesecake Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sour cream cheesecake
Składniki na spód:
• 250 g ciastek digestive
• 125 g masła, rozpuszczonego
Formę tortownicę o średnicy 22 cm szczelnie wyłożyć folią aluminiową. Ciastka
pokruszyć blenderem/mikserem lub potraktować wałkiem (dokładnie). Doda ć
roztopione masło i wymieszać. Masą wyłożyć dno i boki tortownicy. Schłodzi ć w
lodówce przez 30 minut.
Składniki na masę serową:
• 250 g serka wiejskiego (cottage cheese)
• 250 g serka śmietankowego
• starta skórka z jednej cytryny
• 3/4 szklanki cukru pudru (165 g)
• 3 jajka
• 1 szklanka kwaśnej śmietany (240 g)
• 1/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny (60 ml)
Serek wiejski przecisnąć przez sitko by zlikwidować grudki, najlepiej jednak
zmiksować go blenderem. Powinien mieć gładką konsystencję. Zmiksowa ć z serkiem
śmietankowym, dodać cukier puder i skórkę z cytryny. Zmiksować. Wbijać po kolei
jajka, dalej miksując. Na koniec dodać sok z cytryny i kwaśną śmietanę. Dokładnie
wymieszać.
Wylać na schłodzony ciasteczkowy spód (masa jest bardzo rzadka, ale się tym nie
przejmować taka ma być).
Piec przez 1 godzine 15 minut w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do 160°C.
Nie pieczemy do tzw. suchego patyczka. Sernik powinien być spr ężysty i ści ęty od
góry, patyczek może pozostać mokry. Polecam przykryć również folią od góry, wtedy
sernik pozostanie śnieżnobiały.
Ochłodzony, włożyć na 3 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc.
Strona 2
Smacznego :)