sernik z pierniczkami

Szczegóły
Tytuł sernik z pierniczkami
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik z pierniczkami PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z pierniczkami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik z pierniczkami - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik z pierniczkami Składniki na spód: • 190 g ciastek digestive w czekoladzie (powiem szczerze, że przez wczorajsz ą  aferę pomyliłam się i dodałam bez czekolady, ale potem okazało si ę, że   pierniczki, które kupiłam też są w lukrze, więc pasowało :) • 60 g masła  Tortownicę o średnicy 22 ­ 23 cm wyłożyć szczelnie folią aluminiową. Pokruszyć  ciastka digestive lub zmiksować blenderem. Masło rozpuścić, wymieszać z   herbatnikami. Gotową masą wyłożyć tortownicę. Włożyć do lodówki na czas  przygotowania masy serowej. Składniki na masę serową: • 80 dag sera twarogowego • 4 jajka • 1 łyżka budyniu waniliowego • 150 g cukru  • 2/3 łyżki kaszy mannej • 75 g miękkiego masła • 16 g cukru waniliowego • około 200 ­ 250 g pierniczków (jakich lubicie: w czekoladzie, w lukrze, z  nadzieniem lub bez ­ zupełna dowolność :) • aromat rumowy Dodatkowo: • kilka kostek czekolady  Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości.  Następnie partiami dodawać ser twarogowy, dalej miksując. Doda ć masło, budy ń w   proszku, kaszę manną i aromat rumowy. Zmiksować do gładkości. Białka ubić na sztywną pianę. Po ubiciu delikatnie wmieszać do masy serowej.  Wyjąć z lodówki tortownicę ze spodem. Na spód wyłożyć połowę masy serowej,  następnie warstwę pierniczków, i resztę masy serowej.  Piec około 60 minut w temperaturze 180ºC. Można przykryć od góry folią  aluminiową, wtedy sernik pozostanie biały. Studzić w wyłączonym piekarniku, by nie   opadł. Po wystudzeniu najlepiej włożyć na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem zetrzeć  na górę kilka kostek czekolady. Strona 2 Smacznego :) Strona 3