sernik z pierniczkami
Szczegóły |
Tytuł |
sernik z pierniczkami |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik z pierniczkami PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z pierniczkami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
sernik z pierniczkami - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik z pierniczkami
Składniki na spód:
• 190 g ciastek digestive w czekoladzie (powiem szczerze, że przez wczorajsz ą
aferę pomyliłam się i dodałam bez czekolady, ale potem okazało si ę, że
pierniczki, które kupiłam też są w lukrze, więc pasowało :)
• 60 g masła
Tortownicę o średnicy 22 23 cm wyłożyć szczelnie folią aluminiową. Pokruszyć
ciastka digestive lub zmiksować blenderem. Masło rozpuścić, wymieszać z
herbatnikami. Gotową masą wyłożyć tortownicę. Włożyć do lodówki na czas
przygotowania masy serowej.
Składniki na masę serową:
• 80 dag sera twarogowego
• 4 jajka
• 1 łyżka budyniu waniliowego
• 150 g cukru
• 2/3 łyżki kaszy mannej
• 75 g miękkiego masła
• 16 g cukru waniliowego
• około 200 250 g pierniczków (jakich lubicie: w czekoladzie, w lukrze, z
nadzieniem lub bez zupełna dowolność :)
• aromat rumowy
Dodatkowo:
• kilka kostek czekolady
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości.
Następnie partiami dodawać ser twarogowy, dalej miksując. Doda ć masło, budy ń w
proszku, kaszę manną i aromat rumowy. Zmiksować do gładkości.
Białka ubić na sztywną pianę. Po ubiciu delikatnie wmieszać do masy serowej.
Wyjąć z lodówki tortownicę ze spodem. Na spód wyłożyć połowę masy serowej,
następnie warstwę pierniczków, i resztę masy serowej.
Piec około 60 minut w temperaturze 180ºC. Można przykryć od góry folią
aluminiową, wtedy sernik pozostanie biały. Studzić w wyłączonym piekarniku, by nie
opadł.
Po wystudzeniu najlepiej włożyć na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem zetrzeć
na górę kilka kostek czekolady.
Strona 2
Smacznego :)
Strona 3