sernik z brzoskwiniami
Szczegóły |
Tytuł |
sernik z brzoskwiniami |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik z brzoskwiniami PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z brzoskwiniami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
sernik z brzoskwiniami - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik z brzoskwiniami
Składniki:
Ciasto:
- 1/2 kg mąki pszennej
- 250g margaryny
- 5 żółtek
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 puszka brzoskwiń w syropie
Masa serowa:
- 1/2 kg tłustego twarogu zmielonego
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1/2 kostki stopionego masła
- 2 jajka
- 1 budyń śmietankowy (proszek)
Strona 2
Beza:
- 5 białek
- 3 łyżki cukru kryształu
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
Z mąki, margaryny, żółtek cukru pudru i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić na
dwie części. Jedną zetrzeć na grubych oczkach na natłuszczoną prostokątną blachę.
Ser utrzeć z cukrem, jajkami i masłem, wsypać budyń, połączyć. Ja wszystkie składniki
włożyłam do miski i zmieszałam blenderem na gładką masę. Masę serową wyłożyć na starte
ciasto.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać przez chwilę, a następnie połączyć
delikatnie łyżką z mąką ziemniaczaną.
Na masie serowej ułożyć osączone i pokrojone w ćwiartki brzoskwinie, przykryć bezą, na
wierzch zetrzeć drugą połowę ciasta.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec 60 minut.