sernik z brzoskwiniami

Szczegóły
Tytuł sernik z brzoskwiniami
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik z brzoskwiniami PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z brzoskwiniami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik z brzoskwiniami - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik z brzoskwiniami Składniki: Ciasto: - 1/2 kg mąki pszennej - 250g margaryny - 5 żółtek - 3 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 puszka brzoskwiń w syropie Masa serowa: - 1/2 kg tłustego twarogu zmielonego - 3/4 szklanki cukru pudru - 1/2 kostki stopionego masła - 2 jajka - 1 budyń śmietankowy (proszek) Strona 2 Beza: - 5 białek - 3 łyżki cukru kryształu - 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: Z mąki, margaryny, żółtek cukru pudru i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną zetrzeć na grubych oczkach na natłuszczoną prostokątną blachę. Ser utrzeć z cukrem, jajkami i masłem, wsypać budyń, połączyć. Ja wszystkie składniki włożyłam do miski i zmieszałam blenderem na gładką masę. Masę serową wyłożyć na starte ciasto. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać przez chwilę, a następnie połączyć delikatnie łyżką z mąką ziemniaczaną. Na masie serowej ułożyć osączone i pokrojone w ćwiartki brzoskwinie, przykryć bezą, na wierzch zetrzeć drugą połowę ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec 60 minut.