sernik krlewski

Szczegóły
Tytuł sernik krlewski
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik krlewski PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik krlewski PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik krlewski - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik królewski Składniki na ciasto: • pół kilo mąki  • 20 dag masła • 20 dag cukru pudru • 1 łyżka smalcu (można pominąć, smalec jednak nadaje ciastu   kruchości) • 1 jajko • 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany • 3 łyżki kakao • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową: • 2 kg tłustego lub półtłustego, niekwaśnego twarogu • 10 jajek • 1,5 kostki masła (1 kostka=250 g) • 2 szklanki cukru pudru • 2 opakowania cukru waniliowego (16 g każde) • pół opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego (proszku   budyniowego) • bakalie ­ wg uznania (u mnie tylko koryntki) Podane powyżej składniki są na dużą blachę "piekarnikową".  Ciasto zagnieść, podzielić na 2 części, włożyć do zamrażarki na około 3 godziny. Twaróg zmielić dwukrotnie, zmiksować z pozostałymi składnikami, dodaj ąc   pod koniec pianę z ubitych białek, delikatnie wymieszać. Zamrożone ciasto (jedną część) zetrzeć na blachę na tarce, wyłożyć masę  serową, na nią zetrzeć drugą część ciasta. Piec około 1 godziny w temperaturze 180ºC. Smacznego :) Strona 2 * z połowy przepisu piekę w kwadratowej blaszce o boku 23 cm lub w   tortownicy o średnicy 23 cm (wtedy sernik jest bardzo wysoki)