(odc.44) makaron genovese
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.44) makaron genovese |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.44) makaron genovese PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.44) makaron genovese PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.44) makaron genovese - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.44) makaron genovese
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.44)
ilość osób: 4
trudność: łatwe
Składniki
1 porcja pesto
200 g ziemniaków
400 g makaronu trofie lub tagliatelle
1 duża garść zielonej fasolki szparagowej
parmezan
sól i pieprz
oliwa extra vergine
Przygotowanie
Ziemniaki obrać i ugotować we wrzącej, osolonej wodzie, odcedzić.
W dużym garnku zagotować wodę na makaron, osolić i wrzucić makaron. Fasolkę
szparagową pokroić na małe kawałki i wrzucić do garnka na 3 minuty przed końcem
gotowania makaronu. Dodać pokruszone ziemniaki. Gdy makaron jest gotowy, odcedzić
zawartość garnka, zachowując nieco wody z gotowania. Wrzucić z powrotem do garnka
makaron, fasolkę i ziemniaki, dodać pesto i podlać wodą. Wymieszać wszystko razem,
doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać tartym parmezanem i skropić
oliwą.
© Jamie Oliver