(odc.21) łosoś pieczony z ziołami

Szczegóły
Tytuł (odc.21) łosoś pieczony z ziołami
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.21) łosoś pieczony z ziołami PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.21) łosoś pieczony z ziołami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.21) łosoś pieczony z ziołami - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.21) łosoś pieczony z ziołami Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.21) ilość osób: 8 trudność: łatwe Składniki 2 filety z łososia (po ok. 1,1 kg) ze skórą, bez łusek i ości sól i pieprz oliwa 2 cytryny pęczek świeżego majeranku pęczek bazylii pęczek koperku garść czarnych oliwek bez pestek pęczek natki sznurek młode ziemniaki pęczek mięty masło Przygotowanie Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Uciąć pięć kawałków sznurka i rozłożyć na desce lub blacie w pewnych odstępach od siebie. Oprószyć deskę solą i pieprzem i skropić oliwą. Filet z łososia położyć na desce skórą do dołu, posypać od strony mięsa solą, pieprzem i skórką startą z jednej cytryny. Porwać majeranek, bazylię i koperek na kawałki i ułożyć na rybie, na ziołach położyć oliwki. Drugi filet oprószyć od strony mięsa solą i pieprzem, posypać skórką startą z drugiej cytryny. Położyć jeden filet na drugim, mięsem do środka, tak by szersza część filetu przykryła węższą. Związać rybę sznurkiem i obciąć końce. Posmarować blachę oliwą i ułożyć na niej rybę. Posypać rybę solą i pieprzem, skropić oliwą. Posypać resztką ziół, które wypadły z ryby. Pokroić otarte cytryny na plasterki, położyć na wierzchu ryby i na blaszce dookoła. Skropić całość oliwą i posypać porwaną natką. Wstawić do piekarnika na ok. 20 minut. Podawać z młodymi ziemniakami, ugotowanymi w osolonej wodzie razem z pęczkiem mięty, polanymi stopionym masłem oraz sosem salsa verde. © Jamie Oliver