(odc.15) ceviche z tuńczyka z tajską nutą
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.15) ceviche z tuńczyka z tajską nutą |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.15) ceviche z tuńczyka z tajską nutą PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.15) ceviche z tuńczyka z tajską nutą PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.15) ceviche z tuńczyka z tajską nutą - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.15) ceviche z tuńczyka z tajską nutą
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.15)
trudność: łatwe
Składniki
kawałek świeżego tuńczyka (340g)
pęczek świeżej kolendry
1 sałata o małych listkach
2 strączki papryczki chili
Dressing
sok i skórka z dwóch limonek
oliwa (w proporcji 2:1 w stosunku do soku z limonek)
starty dwucentymetrowy kawałek imbiru
łyżeczka oleju sezamowego
2 łyżki sosu sojowego
Przygotowanie
Tuńczyka drobno posiekać i przełożyć do miseczki, dodać posiekaną kolendrę, wymieszać.
Do słoika włożyć składniki dressingu i wymieszać, potrząsając. Wlać do tuńczyka i
wymieszać. Listki sałaty umyć i osuszyć. Do każdego listka nakładać łyżkę tuńczyka,
posypać posiekanym chili.
© Jamie Oliver