(odc.08) pudding z babki pannetone(1)
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.08) pudding z babki pannetone(1) |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.08) pudding z babki pannetone(1) PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.08) pudding z babki pannetone(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.08) pudding z babki pannetone(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.08) pudding z babki pannetone
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.8)
trudność: łatwe
Składniki
duża babka drożdżowa z bakaliami
masło
4 duże jajka
½ litra mleka
½ litra śmietany 18-procentowej
170 g cukru
2 laski wanilii
skórka otarta z 1 pomarańczy
cukier-puder
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. Pokroić babkę drożdżową na kromki centymetrowej
grubości i posmarować masłem. Ceramiczne lub szklane naczynie natłuścić masłem.
Przygotować sos typu custard – do miski wbić jajka, wlać mleko i śmietanę, dodać cukier i
miąższ wanilii, wymieszać składniki za pomocą trzepaczki. Zanurzać kawałki ciasta w sosie,
ułożyć w posmarowanym masłem naczyniu i zalać pozostałym sosem custard. Posypać
cukrem-pudrem i zapiekać od pół godziny do 40 minut.
© Jamie Oliver 2002