(odc.08) pudding z babki pannetone(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.08) pudding z babki pannetone(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.08) pudding z babki pannetone(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.08) pudding z babki pannetone(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.08) pudding z babki pannetone(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.08) pudding z babki pannetone Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.8) trudność: łatwe Składniki duża babka drożdżowa z bakaliami masło 4 duże jajka ½ litra mleka ½ litra śmietany 18-procentowej 170 g cukru 2 laski wanilii skórka otarta z 1 pomarańczy cukier-puder Przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. Pokroić babkę drożdżową na kromki centymetrowej grubości i posmarować masłem. Ceramiczne lub szklane naczynie natłuścić masłem. Przygotować sos typu custard – do miski wbić jajka, wlać mleko i śmietanę, dodać cukier i miąższ wanilii, wymieszać składniki za pomocą trzepaczki. Zanurzać kawałki ciasta w sosie, ułożyć w posmarowanym masłem naczyniu i zalać pozostałym sosem custard. Posypać cukrem-pudrem i zapiekać od pół godziny do 40 minut. © Jamie Oliver 2002