(odc.08) polenta(1)
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.08) polenta(1) |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.08) polenta(1) PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.08) polenta(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.08) polenta(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.08) polenta
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.8)
trudność: łatwe
Składniki
250 g polenty (drobnej kaszki kukurydzianej)
25 g masła
2 duże garście świeżo startego parmezanu
sól, pieprz
Przygotowanie
W dużym rondlu zagotować litr wody, wsypać polentę i gotować przez 15-20 minut,
mieszając. Jeśli kaszka zrobi się zbyt gęsta, dolać wody i gotować, aż osiągnie konsystencję
owsianki. Dodać masło. Doprawić solą i pieprzem, dodać tarty parmezan, dokładnie
wymieszać. Puszystą, lekką masę nakładać na talerze.
© Jamie Oliver 2002