(odc.08) polenta(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.08) polenta(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.08) polenta(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.08) polenta(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.08) polenta(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.08) polenta Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.8) trudność: łatwe Składniki 250 g polenty (drobnej kaszki kukurydzianej) 25 g masła 2 duże garście świeżo startego parmezanu sól, pieprz Przygotowanie W dużym rondlu zagotować litr wody, wsypać polentę i gotować przez 15-20 minut, mieszając. Jeśli kaszka zrobi się zbyt gęsta, dolać wody i gotować, aż osiągnie konsystencję owsianki. Dodać masło. Doprawić solą i pieprzem, dodać tarty parmezan, dokładnie wymieszać. Puszystą, lekką masę nakładać na talerze. © Jamie Oliver 2002