(odc.07) deser czekoladowy na zimno(2)

Szczegóły
Tytuł (odc.07) deser czekoladowy na zimno(2)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.07) deser czekoladowy na zimno(2) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.07) deser czekoladowy na zimno(2) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.07) deser czekoladowy na zimno(2) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.07) deser czekoladowy na zimno Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.7) trudność: łatwe Składniki 200g deserowej czekolady 150g masła łyżka syropu klonowego paczka herbatników ‘Digestive’ kilka garści niesolonych orzechów pistacjowych i orzechów pekan kandyzowane i suszone owoce (wiśnie, żurawina, morele) kakao w proszku Przygotowanie W małej szklanej lub metalowej misce, ustawionej na rondlu z gotującą się wodą, rozpuścić dwieście gramów dobrej deserowej czekolady i 150 gramów masła. Dodać łyżkę syropu klonowego. W drugiej misce pokruszyć 150 gramów herbatników ‘Digestive’. Dodać kilka garści grubo posiekanych orzeszków pistacjowych i orzechów pekan oraz kandyzowane wiśnie, suszone morele, żurawinę. Gdy czekolada się roztopi, zalać nią orzechy oraz suszone owoce i szybko wymieszać. Całość przełożyć do formy keksowej wyłożonej plastykową folią i dobrze ugnieść, żeby wypełniło całą foremkę. Przykryć masę folią i wstawić do lodówki na godzinę, żeby czekolada się zestaliła. Zdjąć folię, posypać blok sproszkowanym kakao. Podawać w plastrach. © Jamie Oliver 2002