(odc.01) puree z groszku(1)
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.01) puree z groszku(1) |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.01) puree z groszku(1) PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.01) puree z groszku(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.01) puree z groszku(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.01) puree z groszku
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.1)
ilość osób: 4
trudność: łatwe
Składniki
2 łyżki (30 ml) oliwy
pęczek dymki
pęczek mięty
500g mrożonego lub świeżego groszku
2 duże kawałki masła
sól i pieprz
Przygotowanie
Dymkę obrać, odciąć korzonki i końce szczypioru. Pokroić na cienkie plasterki. Oberwać
listki mięty z łodyżek i grubo posiekać. Rozgrzać oliwę w rondlu i wrzucić dymkę. Smażyć
na małym ogniu ok. minuty, dodać miętę, zamieszać i smażyć kolejną minutę. Dodać groszek
i mieszając smażyć około 2 minut, potem przykryć i dusić ok. 12 minut. Przełożyć groszek do
malaksera i zmiksować, dodać masło i jeszcze chwilę miksować. Ewentualnie można użyć
tłuczka do ziemniaków. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć puree do miseczek, na wierzch
położyć kawałek masła, przybrać listkiem mięty.
© Jamie Oliver 2002