(odc.01) puree z groszku(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.01) puree z groszku(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.01) puree z groszku(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.01) puree z groszku(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.01) puree z groszku(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.01) puree z groszku Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.1) ilość osób: 4 trudność: łatwe Składniki 2 łyżki (30 ml) oliwy pęczek dymki pęczek mięty 500g mrożonego lub świeżego groszku 2 duże kawałki masła sól i pieprz Przygotowanie Dymkę obrać, odciąć korzonki i końce szczypioru. Pokroić na cienkie plasterki. Oberwać listki mięty z łodyżek i grubo posiekać. Rozgrzać oliwę w rondlu i wrzucić dymkę. Smażyć na małym ogniu ok. minuty, dodać miętę, zamieszać i smażyć kolejną minutę. Dodać groszek i mieszając smażyć około 2 minut, potem przykryć i dusić ok. 12 minut. Przełożyć groszek do malaksera i zmiksować, dodać masło i jeszcze chwilę miksować. Ewentualnie można użyć tłuczka do ziemniaków. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć puree do miseczek, na wierzch położyć kawałek masła, przybrać listkiem mięty. © Jamie Oliver 2002