kokosowe bueczki

Szczegóły
Tytuł kokosowe bueczki
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

kokosowe bueczki PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie kokosowe bueczki PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

kokosowe bueczki - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Kokosowe bułeczki Składniki na 12 bułeczek:  • 115 ml kokosowego mleka z puszki • 115 ml mleka • 1 jajko • pół łyżeczki ekstraktu z wanilii • 450 g mąki • 25 g wiórków kokosowych • pół łyżeczki soli • 50 g drobnego cukru • 40 g miękkiego masła • 1 łyżeczka suchych drożdży (4 g) lub 8 g drożdży świeżych  Do posmarowania: • 50 g roztopionego masła • 2 łyżki cukru demerara Wymieszać mleko kokosowe z mlekiem, ekstraktem z wanilii i roztrzepanym jajkiem.  W drugim naczyniu wymieszać mąkę, drożdże (ze świeżymi najpierw zrobić  rozczyn), wiórki kokosowe, sól, cukier. Połączyć zawartość obu naczyń, dodać  masło, wyrobić. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne (trzeba dość długo   wyrabiać). Odłożyć do miski, nakryć ręczniczkiem, odstawić w ciepłe miejsce do   podwojenia objętości (około 1,5 h). Po tym czasie ciasto podzielić na 12 części. Z każdej z nich uformowa ć wałeczek o   długości około 38 cm. Wałeczek zwinąć jak ślimaka, zaczynając od środka,   końcówkę podłożyć pod spód bułki. Po uformowaniu wszystkich znów przykryć  ręczniczkiem i pozostawić w cieple do podwojenia objętości i napuszenia (45 minut).   Przed samym pieczeniem bułeczki posmarować roztopionym masłem, posypać  cukrem. Piec w temperaturze 220ºC przez 12 ­ 15 minut, do złotego koloru. Studzi ć na kratce. Metoda dla maszynistów:  Wszystkie składniki umieścić w maszynie do chleba, w kolejności: płynne, sypkie, na   końcu drożdże. Nastawić program do wyrabiania i wyrastania ciasta 'dough' (1,5 h).   Strona 2 Po tym czasie ciasto wyjąć, uformować bułeczki, dalej postępować według   powyższego przepisu.