Z wędzoną rybą
Szczegóły |
Tytuł |
Z wędzoną rybą |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Z wędzoną rybą PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Z wędzoną rybą PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Z wędzoną rybą - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Z wędzoną rybą
Składniki
50 dag wędzonej ryby (makreli, pstrąga, piklinga), 4 ogórki
konserwowe, 3 cebule, 2 jabłka, 10 śliwek marynowanych, 4 łyżki
drobno pokrojonego szczypiorku.
Sos: pół szklanki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, łyżka
musztardy, cukier, cytryna, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Rybę obrać ze skóry, starannie usunąć ości, podzielić na kawałki. Ogórki pokroić w
kostkę, cebulę - w cienkie piórka. Lekko oprószyć solą i łyżeczką cukru, wymieszać,
skropić sokiem z cytryny. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, w trakcie
ucierania skrapiać sokiem z cytryny. Śliwki pokroić w paseczki. Majonez wymieszać z
jogurtem i musztardą. Przygotowane składniki sałatki połączyć, przyprawić solą,
pieprzem, wymieszać z sosem, posypać zieleniną.