Z wędzoną rybą

Szczegóły
Tytuł Z wędzoną rybą
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Z wędzoną rybą PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Z wędzoną rybą PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Z wędzoną rybą - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Z wędzoną rybą Składniki 50 dag wędzonej ryby (makreli, pstrąga, piklinga), 4 ogórki konserwowe, 3 cebule, 2 jabłka, 10 śliwek marynowanych, 4 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku. Sos: pół szklanki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, łyżka musztardy, cukier, cytryna, pieprz, sól Sposób przyrządzania Rybę obrać ze skóry, starannie usunąć ości, podzielić na kawałki. Ogórki pokroić w kostkę, cebulę - w cienkie piórka. Lekko oprószyć solą i łyżeczką cukru, wymieszać, skropić sokiem z cytryny. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, w trakcie ucierania skrapiać sokiem z cytryny. Śliwki pokroić w paseczki. Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą. Przygotowane składniki sałatki połączyć, przyprawić solą, pieprzem, wymieszać z sosem, posypać zieleniną.