Z wędzoną rybą
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Z wędzoną rybą |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Z wędzoną rybą PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Z wędzoną rybą pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Z wędzoną rybą Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Z wędzoną rybą Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Z wędzoną rybą
Składniki
50 dag wędzonej ryby (makreli, pstrąga, piklinga), 4 ogórki
konserwowe, 3 cebule, 2 jabłka, 10 śliwek marynowanych, 4 łyżki
drobno pokrojonego szczypiorku.
Sos: pół szklanki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, łyżka
musztardy, cukier, cytryna, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Rybę obrać ze skóry, starannie usunąć ości, podzielić na kawałki. Ogórki pokroić w
kostkę, cebulę - w cienkie piórka. Lekko oprószyć solą i łyżeczką cukru, wymieszać,
skropić sokiem z cytryny. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, w trakcie
ucierania skrapiać sokiem z cytryny. Śliwki pokroić w paseczki. Majonez wymieszać z
jogurtem i musztardą. Przygotowane składniki sałatki połączyć, przyprawić solą,
pieprzem, wymieszać z sosem, posypać zieleniną.