Z ogórków i jaj
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Z ogórków i jaj |
Rozszerzenie: |
Z ogórków i jaj PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Z ogórków i jaj pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Z ogórków i jaj Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Z ogórków i jaj Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Z ogórków i jaj
Składniki
2-3 świeże ogórki, 5-6 jaj ugotowanych na twardo, duże jabłko,
cebula, 3 łyżki posiekanego koperku, 3/4 szklanki śmietany, sok z
cytryny lub łyżka octu winnego, cukier, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Ogórki i jabłko obrać. Ogórki pokroić w słupki, jabłko - w kostkę (w trakcie krojenia
skropić jabłko sokiem z cytryny, aby nie ściemniało). Jaja pokroić w kostkę, cebulę - w
piórka lub kostkę, posolić. Wymieszać wszystkie składniki, zalać śmietaną. Przyprawić
do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny lub octem i wymieszać. Posypać koperkiem.