Surówka z porów
Szczegóły |
Tytuł |
Surówka z porów |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Surówka z porów PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Surówka z porów PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Surówka z porów - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Surówka z porów
Składniki:
2 duże pory
winne jabłko
sok z połowy cytryny
szklanka gęstej kwaśnej śmietany
pół łyżeczki cukru
sól
łyżka posiekanych listków rzeżuchy
Przygotowanie:
Pory dokładnie umyć, odrzucić twarde, zielone części, a białe pokrajać na cienkie
paseczki i wymieszać z utartym grubo na tarce jabłkiem. Śmietanę dokładnie wymieszać
z sokiem z cytryny, cukrem i solą, polać sosem pory. Przygotowaną sałatkę ułożyć w
salaterce, posypać rzeżuchą, schłodzić w lodówce.
Danie na: 5 osób
Jedna porcja zawiera: 105 kcal
Czas przygotowania: 15 min