Selerowe miseczki ll

Szczegóły
Tytuł Selerowe miseczki ll
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Selerowe miseczki ll PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Selerowe miseczki ll PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Selerowe miseczki ll - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Selerowe miseczki Składniki 2 spore selery korzeniowe, 15 dag pieczeni cielęcej lub wołowej, winne jabłko, ogórek kiszony, pół strąka słodkiej papryki czerwonej, 10-12 oliwek, łyżka drobno posiekanej natki pietruszki, 4 łyżki majonezu, sok z cytryny, liście sałaty, pieprz, sól Sposób przyrządzania Umyte selery gotować ok. 25 min, obrać ze skórki, przekroić na pół, skropić sokiem z cytryny. Ściąć kawałek ze spodu każdej połówki, środek wydrążyć ostrą łyżką, pozostawiając brzeg grubości 0,5-1 cm. Miąższ jednego selera, mięso, ogórek, paprykę i jabłko pokroić w drobną kostkę, oliwki na połówki (4 całe zostawić do deko-racji), wymieszać z natką pietruszki i majonezem, do-prawić. Wypełnione z górką połówki selerów posypać zieleniną i ułożyć na listkach sałaty. Podawać schłodzone, przybrane kostką papryki i oliwką. (100 g - 95 kcal).