Sałatka ziemniaczana
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka ziemniaczana |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka ziemniaczana PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka ziemniaczana PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka ziemniaczana - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka ziemniaczana
Składniki
50 dag ziemniaków, 2-3 jaja, duże winne jabłko, 2 łyżki oleju,
łyżka musztardy, po pół pęczka natki pietruszki i szczypiorku,
czubata łyżka posiekanych włoskich orzechów, 2 łyżki soku
z cytryny, opakowanie jogurtu naturalnego, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać, pokroić w kostkę,
oprószyć solą i pieprzem. Jabłko obrać, pokroić w kostkę lub
zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dołożyć do ziemniaków,
wymieszać z orzechami i olejem. Szczypiorek i natkę opłukać, drobno posiekać.
Musztardę wymieszać z jogurtem, polać sałatkę, posypać częścią zieleniny, odstawić na
godzinę. Jaja ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki i udekorować nimi sałatkę,
posypać resztą zieleniny. Podawać do zimnych mięs, śledzi oraz innych ryb.