Sałatka ziemniaczana

Szczegóły
Tytuł Sałatka ziemniaczana
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka ziemniaczana PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka ziemniaczana PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka ziemniaczana - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka ziemniaczana Składniki 50 dag ziemniaków, 2-3 jaja, duże winne jabłko, 2 łyżki oleju, łyżka musztardy, po pół pęczka natki pietruszki i szczypiorku, czubata łyżka posiekanych włoskich orzechów, 2 łyżki soku z cytryny, opakowanie jogurtu naturalnego, sól, pieprz Sposób przyrządzania Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Jabłko obrać, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dołożyć do ziemniaków, wymieszać z orzechami i olejem. Szczypiorek i natkę opłukać, drobno posiekać. Musztardę wymieszać z jogurtem, polać sałatkę, posypać częścią zieleniny, odstawić na godzinę. Jaja ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki i udekorować nimi sałatkę, posypać resztą zieleniny. Podawać do zimnych mięs, śledzi oraz innych ryb.