Sałatka z tuńczykiem ll

Szczegóły
Tytuł Sałatka z tuńczykiem ll
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka z tuńczykiem ll PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z tuńczykiem ll PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka z tuńczykiem ll - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka z tuńczykiem Składniki Główka kruchej zielonej sałaty, po ma-łej puszce tuńczyka w oleju i anchois, 3 ziemniaki średniej wielkości ugotowane w mundurkach, 3 mięsiste pomidory, strąk zielonej papryki, 2 jaja ugotowane na twardo, 15 czarnych oliwek, 3 cebulki dymki, pęczek koperku lub natki pietruszki, ząbek czosnku, 9 łyżek oliwy, 3 łyżki octu winnego, pieprz, sól Sposób przyrządzania Sałatę umyć, porwać na małe kawałki. Paprykę (bez gniazd nasiennych) pokroić w wąskie paski, cebulę w pierścionki, ziemniaki w plasterki, a pomidory w nieduże kawałki. Tuńczyka rozdrobnić, wymieszać z warzywami. Koperek umyć, 1/3 odłożyć, a pozostały posiekać, wymieszać z octem i oliwą, dodać zmiażdżony czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Tuż przed podaniem polać sałatkę przygotowanym sosem, wymieszać, udekorować filetami anchois, oliwkami, ćwiartkami jaj i posypać koperkiem. Podawać jako przekąskę lub kolację. 100 g - 125 kcal