Sałatka z mrożonych warzyw

Szczegóły
Tytuł Sałatka z mrożonych warzyw
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka z mrożonych warzyw PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z mrożonych warzyw PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka z mrożonych warzyw - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka z mrożonych warzyw Składniki: 30 dag mrożonej marchewki z groszkiem 20 dag mrożonej kukurydzy po 5 dag marynowanej papryki i zielonych oliwek marchewka 2 ząbki czosnku 5-6 łyżek majonezu 3 łyżki oleju sok z połowy cytryny łyżka sosu sojowego sól pieprz Przygotowanie: Marchewkę obrać, opłukać i wrzucić do lekko osolonego wrzątku. Gotować 5 minut. Dodać marchewkę z groszkiem, kukurydzę, gotować 5-6 minut. Warzywa osączyć. Całą marchewkę odłożyć do dekoracji. Paprykę pokroić w kostkę, oliwki w plasterki. Połączyć z ugotowanymi warzywami. Olej ubić z sokiem z cytryny i sosem sojowym, dodać obrany, zmiażdżony czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Sosem polać warzywa, wymieszać, odstawić pod przykryciem na 30 min. Całą marchewkę pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na brzegu półmiska. Na środku ułożyć sałatkę. Udekorować majonezem. Danie na: 4 osoby Jedna porcja zawiera: 230 kcal Czas przygotowania: 25 min