Sałatka z mrożonych warzyw
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Sałatka z mrożonych warzyw |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka z mrożonych warzyw PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Sałatka z mrożonych warzyw pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Sałatka z mrożonych warzyw Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Sałatka z mrożonych warzyw Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z mrożonych warzyw
Składniki:
30 dag mrożonej marchewki z groszkiem
20 dag mrożonej kukurydzy
po 5 dag marynowanej papryki i zielonych oliwek
marchewka
2 ząbki czosnku
5-6 łyżek majonezu
3 łyżki oleju
sok z połowy cytryny
łyżka sosu sojowego
sól
pieprz
Przygotowanie:
Marchewkę obrać, opłukać i wrzucić do lekko osolonego wrzątku. Gotować 5 minut.
Dodać marchewkę z groszkiem, kukurydzę, gotować 5-6 minut. Warzywa osączyć. Całą
marchewkę odłożyć do dekoracji. Paprykę pokroić w kostkę, oliwki w plasterki. Połączyć
z ugotowanymi warzywami. Olej ubić z sokiem z cytryny i sosem sojowym, dodać obrany,
zmiażdżony czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Sosem polać warzywa, wymieszać,
odstawić pod przykryciem na 30 min. Całą marchewkę pokroić w cienkie plasterki, ułożyć
na brzegu półmiska. Na środku ułożyć sałatkę. Udekorować majonezem.
Danie na: 4 osoby
Jedna porcja zawiera: 230 kcal
Czas przygotowania: 25 min