Sałatka z młodych warzyw

Szczegóły
Tytuł Sałatka z młodych warzyw
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka z młodych warzyw PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z młodych warzyw PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka z młodych warzyw - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka z młodych warzyw Składniki Po 20 dag marchwi i ziemniaków, nieduży seler, szklanka wyłuskanego zielonego groszku, pół kalafiora średniej wielkości, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jabłka (kwaśne), 4 łyżki posiekanej natki pietruszki, półtorej szklanki jogurtu, łyżka musztardy, cukier, sól Sposób przyrządzania Ziemniaki, marchew i seler obrać, opłukać, ugotować i dowolnie pokroić. W osobnych naczyniach ugotować groszek i podzielony na różyczki kalafior (wszystkie warzywa wkładać do osolonego wrzątku). Warzywa powinny być miękkie, ale jędrne. Obrane surowe cebule i jabłka pokroić w drobną kostkę, połączyć z jogurtem i doprawić do smaku musztardą, cukrem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć, polać sosem, wymieszać i posypać natką. Sałatkę podawać do jaj na twardo i wędlin. 100 g - 60 kcal.