Sałatka z młodych warzyw
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka z młodych warzyw |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka z młodych warzyw PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z młodych warzyw PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka z młodych warzyw - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z młodych warzyw
Składniki
Po 20 dag marchwi i ziemniaków, nieduży seler, szklanka
wyłuskanego zielonego groszku, pół kalafiora średniej wielkości,
2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jabłka (kwaśne), 4 łyżki posiekanej
natki pietruszki, półtorej szklanki jogurtu, łyżka musztardy, cukier,
sól
Sposób przyrządzania
Ziemniaki, marchew i seler obrać, opłukać, ugotować i dowolnie
pokroić. W osobnych naczyniach ugotować groszek i podzielony na różyczki kalafior
(wszystkie warzywa wkładać do osolonego wrzątku). Warzywa powinny być miękkie, ale
jędrne. Obrane surowe cebule i jabłka pokroić w drobną kostkę, połączyć z jogurtem i
doprawić do smaku musztardą, cukrem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć,
polać sosem, wymieszać i posypać natką. Sałatkę podawać do jaj na twardo i wędlin.
100 g - 60 kcal.