Sałatka z kalafiorów

Szczegóły
Tytuł Sałatka z kalafiorów
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka z kalafiorów PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z kalafiorów PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka z kalafiorów - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka z kalafiorów 2 kalafiory 1 dag masła 2 dag cukru sól żółtko 2,5 dag oliwy 1 dag cukru pudru ocet winny pieprz Sposób wykonania : Młode, białe, świeże kalafiory zblanżerować, to jest oczyszczone włożyć w zimną wodę i postawić z rondlem na ogniu prawie do zagotowania. Odlać wodę, nalać drugą ciepłą, włożyć trochę masła, soli, łyżkę cukru, stosując to wszystko do ilości kalafiorów. Zagotować, żeby były miękie, a wtedy wybrać z wody, niech na przetaku ostygną. Rozebrać, gdy będą już zimne - na cząstki, czyli drobne kwiatki. Głąbki zaś pokrajać w drobne plasterki. Na małą salaterkę sałaty rozbić jedno żółtko z dwiema łyżkami oliwy, bijąc trzepaczką, aż się zapieni. Wsypać natłuszczonego pieprzu, pół łyżki miałkiego cukru, a wymieszawszy to należycie wlać łyżkę winnego octu i polać tą mieszaniną ułożone na salaterce kalafiory.