Sałatka selerowa

Szczegóły
Tytuł Sałatka selerowa
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka selerowa PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka selerowa PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka selerowa - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka selerowa 1 seler naciowy 3 pomarańcze 2 duże jabłka 5 łyżek majonezu 8 orzechów włoskich 2 łyżeczki soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz cayenne Sposób wykonania : Seler oczyścić i umyć, pokroić w cienkie plastry. Odłożyć trochę części zielonych do przybrania. Włożyć do garnka z wrzącą wodą, obgotować przez 3 minuty. Odlać wrzątek, wyłożyć plastry selera na sitko. Opłukać zimną wodą, pozostawić do odcieknięcia. Sparzyć wrzątkiem pomarańcze, osuszyć. Obrać ze skórki, biały nalot całkowicie usunąć. Delikatnie podzielić pomarańcze na cząstki. Wyciąć miąższ spomiędzy przezroczystych skórek. Wycisnąć sok ze skórek, zebrać do słoiczka. Dodać majonez do soku z pomarańczy, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne. Umyć jabłka, pokroić na ćwiartki. Usunąć środki, pokroić na cienkie plastry. Skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Posiekać orzechy. Zmieszać wszystkie składniki, wyłożyć na talerzyki. Polać sosem majonezowym, udekorować zielonymi częściami selera.