Sałatka ryżowo-warzywna
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka ryżowo-warzywna |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka ryżowo-warzywna PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka ryżowo-warzywna PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka ryżowo-warzywna - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka ryżowo-warzywna
Składniki Przepis
woreczek ryżu
4 jajka Ryż w woreczku ugotować wg przepisu, odcedzić i
5 średnich marchewek ostudzić. Jajka ugotować na twardo i pokroić w
1 kwaskowe jabłko (jak większe, kostkę. Marchewkę ugotować i też pokroić w kostkę
to pół) (można użyć gotowej ze słoiczka, ale odradzam, za
puszka czerwonej fasolki bardzo się rozciapuje, wyjdzie nam różowa sałatka).
średnia puszka kukurydzy Fasolkę z puszki przepłukać na sicie chłodną wodą.
4-5 ogórków konserwowych Wszystkie składniki wymieszać, dodać pokrojone
ogórki i tyle jabłka, żeby nie było go za mocno czuć
w sałatce. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką
i wymieszać z majonezem. Można dodać odrobinę
musztardy.
Gotową sałatkę najlepiej zrobić parę godzin przed
podaniem i wstawić do lodówki, żeby się
"przegryzła".
Ilość składników można oczywiście dowolnie
dobierać.