Sałatka makaronowa z grzybami
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka makaronowa z grzybami |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka makaronowa z grzybami PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka makaronowa z grzybami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka makaronowa z grzybami - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka makaronowa z grzybami
Składniki
25 dag grzybów świeżych lub kiszonych (borowików, koźlarzy,
podgrzybków), 20 dag makaronu (świderków, muszelek lub
kokardek), 20 dag gotowanej szynki, 2 pomidory, 2 jaja, 5-6 łyżek
majonezu, natka pietruszki, odrobina cukru, sok z cytryny, liść
laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Grzyby oczyścić, wypłukać, zalać wrzącą lekko posoloną wodą, dodać liść laurowy, ziele
angielskie i ugotować (kiszone osączyć na sitku). Makaron ugotować w osolonej wodzie,
osączyć i wystudzić. Osączone grzyby, pomidor i jajo dość grubo pokroić, szynkę pociąć
na krótkie paski, wymieszać z makaronem, posiekaną pietruszką, majonezem.
Przyprawić do smaku cukrem, pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Udekorować cząstkami
jaj, pomidora i natką pietruszki. (100 g - 145 kcal).