Sałatka makaronowa z grzybami

Szczegóły
Tytuł Sałatka makaronowa z grzybami
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka makaronowa z grzybami PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka makaronowa z grzybami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka makaronowa z grzybami - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka makaronowa z grzybami Składniki 25 dag grzybów świeżych lub kiszonych (borowików, koźlarzy, podgrzybków), 20 dag makaronu (świderków, muszelek lub kokardek), 20 dag gotowanej szynki, 2 pomidory, 2 jaja, 5-6 łyżek majonezu, natka pietruszki, odrobina cukru, sok z cytryny, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól Sposób przyrządzania Grzyby oczyścić, wypłukać, zalać wrzącą lekko posoloną wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i ugotować (kiszone osączyć na sitku). Makaron ugotować w osolonej wodzie, osączyć i wystudzić. Osączone grzyby, pomidor i jajo dość grubo pokroić, szynkę pociąć na krótkie paski, wymieszać z makaronem, posiekaną pietruszką, majonezem. Przyprawić do smaku cukrem, pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Udekorować cząstkami jaj, pomidora i natką pietruszki. (100 g - 145 kcal).