Sałatka francuska

Szczegóły
Tytuł Sałatka francuska
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka francuska PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka francuska PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka francuska - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka francuska 50 dag brokułów 2 twarde, mięsiste pomidory 2 jaja ugotowane na twardo cebula 1/2 strąka czerwonej papryki 1/2 strąka żółtej papryki natka pietruszki cukier sól sos 3 łyżki gęstego majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 - 3 ząbki czosnku łyżka soku z cytryny szczypta cukru sól, pieprz Sposób wykonania : Brokuły włożyć do osolonego i lekko osłodzonego wrzątku, gotować około 10 minut, odcedzić, podzielić na różyczki, łodygi pokroić w kostkę. Pomidory sparzone wrzątkiem i obrane ze skórki oraz jaja pokroić na ćwiartki, a paprykę w cienkie paski. Ząbki czosnku rozetrzeć z solą, dokładnie wymieszać z majonezem, jogurtem, sokiem cytrynowym i przyprawami. Połączyć składniki sałatki, polać sosem, schłodzić. Przed podaniem posypać posiekaną natką.