Pierś kurczaka z kaparami
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Pierś kurczaka z kaparami |
Rozszerzenie: |
Pierś kurczaka z kaparami PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Pierś kurczaka z kaparami pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Pierś kurczaka z kaparami Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Pierś kurczaka z kaparami Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
PIERŚ KURCZAKA Z KAPARAMI
Składniki: Wykonanie:
Piersi kurczaka obtoczyć w mące i dusić na oleju z
• piersi z dodatkiem masła przez ok. 3 min., przewracając na drugą
kurczaka stronę w międzyczasie. Następnie dodać szczypiorek i
kapary i dusić kolejne 5 min. Zdjąć piersi z patelni, wlać 4
łyżki brandy, gotować na wolnym ogniu aż połowa wyparuje,
• mąka dodać po 8 łyżek bulionu i wina, podgotować chwilkę i dodać
10 łyżek śmietany. Wtedy włożyć piersi, doprawić do smaku i
• olej dusić ok. 5 min. na wolnym ogniu. Posiekaną natką
udekorować mięso na talerzu. Podawać z ryżem lub
makaronem.
• masło
• szczypiorek
• łyżeczka
kaparów
• białe wino
• brandy
• gęsta
śmietana
• natka
pietruszki
• bulion
• estragon,
pieprz, sól