Pierś kurczaka z kaparami
Szczegóły |
Tytuł |
Pierś kurczaka z kaparami |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Pierś kurczaka z kaparami PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Pierś kurczaka z kaparami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Pierś kurczaka z kaparami - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
PIERŚ KURCZAKA Z KAPARAMI
Składniki: Wykonanie:
Piersi kurczaka obtoczyć w mące i dusić na oleju z
• piersi z dodatkiem masła przez ok. 3 min., przewracając na drugą
kurczaka stronę w międzyczasie. Następnie dodać szczypiorek i
kapary i dusić kolejne 5 min. Zdjąć piersi z patelni, wlać 4
łyżki brandy, gotować na wolnym ogniu aż połowa wyparuje,
• mąka dodać po 8 łyżek bulionu i wina, podgotować chwilkę i dodać
10 łyżek śmietany. Wtedy włożyć piersi, doprawić do smaku i
• olej dusić ok. 5 min. na wolnym ogniu. Posiekaną natką
udekorować mięso na talerzu. Podawać z ryżem lub
makaronem.
• masło
• szczypiorek
• łyżeczka
kaparów
• białe wino
• brandy
• gęsta
śmietana
• natka
pietruszki
• bulion
• estragon,
pieprz, sól