Pierś kurczaka z kaparami

Szczegóły
Tytuł Pierś kurczaka z kaparami
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Pierś kurczaka z kaparami PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Pierś kurczaka z kaparami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Pierś kurczaka z kaparami - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 PIERŚ KURCZAKA Z KAPARAMI Składniki: Wykonanie: Piersi kurczaka obtoczyć w mące i dusić na oleju z • piersi z dodatkiem masła przez ok. 3 min., przewracając na drugą kurczaka stronę w międzyczasie. Następnie dodać szczypiorek i kapary i dusić kolejne 5 min. Zdjąć piersi z patelni, wlać 4 łyżki brandy, gotować na wolnym ogniu aż połowa wyparuje, • mąka dodać po 8 łyżek bulionu i wina, podgotować chwilkę i dodać 10 łyżek śmietany. Wtedy włożyć piersi, doprawić do smaku i • olej dusić ok. 5 min. na wolnym ogniu. Posiekaną natką udekorować mięso na talerzu. Podawać z ryżem lub makaronem. • masło • szczypiorek • łyżeczka kaparów • białe wino • brandy • gęsta śmietana • natka pietruszki • bulion • estragon, pieprz, sól