PATERNS AND TRENDS IN AVAILABILITY OF LAND AND FOO
PATERNS AND TRENDS IN AVAILABILITY OF
LAND AND FOOD PRODUCTION
Szczegóły |
Tytuł |
PATERNS AND TRENDS IN AVAILABILITY OF LAND AND FOO |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
PATERNS AND TRENDS IN AVAILABILITY OF LAND AND FOO PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie PATERNS AND TRENDS IN AVAILABILITY OF LAND AND FOO PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
PATERNS AND TRENDS IN AVAILABILITY OF LAND AND FOO - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
PATERNS AND TRENDS IN AVAILABILITY OF
LAND AND FOOD PRODUCTION
FOOD INTAKE
food intake around the world
food intake changes depend on
population growth
GDP per capita
steady
trends in diet
obesity
hunger
~400 m ~811 m general trend overtime
what part of hunger cases are in ~3000
kcal/per 2020
capita
34%
ASIA
60%
% of obesed people in USA
~2000
kcal/per
6% AFRICA 33% capita
1961
% of obesed people in China
LAND USE CHANGES IN DIET
WHAT % OF THE LAND IS USED FOR FOOD
PRODUCTION (2018) CROPS
millets
sorghum groundnut
TRENDS IN TIME
soybean
palm oil
sunflower
low crops production high crops production
(Africa, South Asia)
high crops production low crops production
MEAT
(Europe, USA)
1964 1999
increasing crops production
150%
in LICs
extending area
multicropping, often
using irrigation
60%
genetically modified
in LICs
organisms
* reducing food improving
3.2% since
1961
globally
loses storage
Agata Wójtowicz 3c