Lasagne
Szczegóły |
Tytuł |
Lasagne |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Lasagne PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Lasagne PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Lasagne - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
LASAGNE
Składniki: Wykonanie:
Makaron ugotować na pół twardo. Na patelni podsmażyć
• makaron — mięso, dodać drobno posiekaną cebulę i wyciśnięty w
lasagna (ok. prasce czosnek. Pomidory sparzyć gorącą wodą, obrać
10 płatów) ze skórki, pokroić na ósemki i dodać na patelnię. Dusić
aż pomidory dokładnie się wymieszają z resztą. Dodać
oregano, bazylię, sól, pieprz i kilka łyżek przecieru
• 50 dag mięsa pomidorowego. Poddusić jeszcze chwilkę.
mielonego W osobnym naczynku przygotować sos beszamelowy,
mieszając razem wszystkie składniki.
Naczynie żaroodoprne nasmarować masłem, dno
posmarować sosem beszamelowym i układać w
• cebula
nastepującej kolejności: płat makaronu, nadzienie
mięsne, starty żółty ser, następny płat makaronu. Na
wierzchu posmarować pozostającym sosem
• 2 pomidory beszamelowym.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 min. w
temp. 200°C.
• przecier
pomidorowy
• parmezan
• masło
• ząbek
czosnku
• oregano,
bazylia,
pieprz, sól
Sos beszamelowy:
• 3/4 szklanki
mleka
• 5-6 łyżek mąki
• masło