Lasagne

Szczegóły
Tytuł Lasagne
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Lasagne PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Lasagne PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Lasagne - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 LASAGNE Składniki: Wykonanie: Makaron ugotować na pół twardo. Na patelni podsmażyć • makaron — mięso, dodać drobno posiekaną cebulę i wyciśnięty w lasagna (ok. prasce czosnek. Pomidory sparzyć gorącą wodą, obrać 10 płatów) ze skórki, pokroić na ósemki i dodać na patelnię. Dusić aż pomidory dokładnie się wymieszają z resztą. Dodać oregano, bazylię, sól, pieprz i kilka łyżek przecieru • 50 dag mięsa pomidorowego. Poddusić jeszcze chwilkę. mielonego W osobnym naczynku przygotować sos beszamelowy, mieszając razem wszystkie składniki. Naczynie żaroodoprne nasmarować masłem, dno posmarować sosem beszamelowym i układać w • cebula nastepującej kolejności: płat makaronu, nadzienie mięsne, starty żółty ser, następny płat makaronu. Na wierzchu posmarować pozostającym sosem • 2 pomidory beszamelowym. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 min. w temp. 200°C. • przecier pomidorowy • parmezan • masło • ząbek czosnku • oregano, bazylia, pieprz, sól Sos beszamelowy: • 3/4 szklanki mleka • 5-6 łyżek mąki • masło