Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Liczbę roślin warzywnych uprawianych na świecie szacuje się na około 250 gatunków, z czego w naszym państwie słynne jest tylko około 50. Z tych względów warto wprowadzić i spopularyzować gatunki dotychczas mało znane, które odznaczają się wysoką wartością odżywczą i z powodzeniem mogą być uprawiane w klimatyczno-glebowych warunkach naszego kraju.Niektóre z tych gatunków, na przykład pasternak czy soczewica, bardzo nierzadko gościły na stołach dawnej Polski. Były składnikami wielu naszychtradycyjnych regionalnych potraw, do których obecnie tak chętnie wracamy.W niniejszej książce pdf podano porady i przepisy na potrawy z nich, co może być przydatne dla gospodarstw agroturystycznych.Mam nadzieje, że moja praca przyczyni się do upowszechnienia uprawy warzyw o wysokich walorach smakowych i dietetycznych i wzbogaci nasze jadłospisy. Autorka
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Zapomniane warzywa |
Autor: | Lewkowicz-Mosiej Teresa |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Zysk i S-ka |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Książka ebook Teresy Lewkowicz-Mosiej otwiera nam oczy i pokazuje, co tracimy nie korzystając z otaczającego nas bogactwa warzywnego. Dla mnie na pewno stanie się źrodłem inspiracji, a drugi egzemplarz sprezentuję przyjaciółce - będzie zachwycona!"Zapomniane warzywa" to cudownie wydany tutorial i książka ebook kucharska w jednym. Sztywna okładka i grube strony dynamicznie się nie zniszczą, nawet przy częstym używaniu. Książka ebook jest cudownie wydana, bogato ilustrowana i bardzo ciekawie napisana. Zalecam - do kuchni i nie tylko :)